Τα πιο γνωστά αφροδισιακά φαγητά φαίνεται πως λειτουργούν μόνο ως placebo

Τι ισχύει για το κόκκινο κρασί;

Article featured image
Article featured image


Μύθος
αποδεικνύεται τελικά ότι τα στρείδια και η σοκολάτα αυξάνουν την ερωτική επιθυμία και αν το κάνουν είναι επειδή δρουν ως placebo. Μόνο το αλκοόλ μπορεί να δράσει ως αφροδισιακό και να ανεβάσει τη λίμπιντο.

Όμως, υπάρχουν στην πραγματικότητα φαγητά που είναι αφροδισιακά και επηρεάζουν τη σεξουαλική διάθεση και επίδοση; Για όσους έχουν καρδιαγγειακά προβλήματα, είναι αλήθεια ότι ορισμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν όπως ακριβώς λειτουργούν και τα χάπια viagra, βελτιώνοντας δηλαδή την κυκλοφορία του αίματος και στέλνοντας παραπάνω αίμα στα γεννητικά όργανα. Τέτοια φαγητά μπορεί να είναι τα καρύδια, η κολοκύθα και το μοσχάρι. Παρόμοια είναι και η λειτουργία του σολομού και γενικά τροφών με ωμέγα 3.

Ωστόσο, μόνο άνθρωποι με προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος μπορούν να δουν κάποια βελτίωση στη σεξουαλική τους ζωή από την επιλογή του φαγητού όπως επισημαίνει η Λόρι Ράιτ της αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής και Δίαιτας.

Η σοκολάτα που για πολλούς θεωρείται αφροδισιακή τροφή, όταν μελετήθηκε η άμεση σχέση του με τη σεξουαλική επιθυμία, δεν βρέθηκαν πειστικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση του ως αφροδισιακό.

Όσον αφορά το αλκοόλ, το κόκκινο κρασί μπορεί να συνδέεται έμμεσα με τη σεξουαλική λειτουργία λόγω των πιθανών πλεονεκτημάτων του στην υγεία της καρδιάς, λέει ο Μάικλ Κρίτσμαν, μαιευτήρας, γυναικολόγος και κλινικός σεξουαλικός σύμβουλος στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας και Ιατρικής Επιβίωσης της Νότιας Καλιφόρνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ