Πωλείται η εμβληματική βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Η Βίλα Τσερτόζα με το μυστικό τούνελ προβλέπεται να πουληθεί για ένα εξωφρενικό ποσό.

Article featured image
Article featured image

Πωλείται για μισό δισεκατομμύριο ευρώ η πολυτελής παραλιακή Βίλα Τσερτόζα στην Σαρδηνία ιδιοκτησίας του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στη συγκεκριμένη βίλα έχουν φιλοξενηθεί για διακοπές πολλές ηγετικές φιγούρες, όπως ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ. Μάλιστα, τον Μπλερ το 2004 υποδέχτηκαν στη Βίλα Τσερτόζα με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων που έγραφε «Viva Tony».

ap22272333737080.jpg



Τα πέντε παιδιά του Μπερλουσκόνι συμφώνησαν μετά το θάνατο του πατέρα τους να πουλήσουν το κτήμα, και ανέθεσαν τα καθήκοντα της πώλησης στην εταιρεία Dils, στο Μιλάνο. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ακινήτων, Τζουζέπε Αμιτράνο αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο ερωτώμενος από τους Financial Times, όπως και εκπρόσωπος της οικογένειας Μπερλουσκόνι.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων αγόρασε το κτήμα στη βορειοανατολική ακτή του νησιού, γνωστή και ως Κόστα Εσμεράλδα, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και το ανακαίνισε εξ ολοκλήρου. Το οίκημα διαθέτει 68 δωμάτια, άμεση πρόσβαση στη Μεσόγειο θάλασσα, πισίνες, γήπεδα τένις, κήπους μεγέθους 80 γηπέδων ποδοσφαίρου, ένα αμφιθέατρο, καθώς και μία μυστική υπόγεια σήραγγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των FT, δεν θα υπάρξει δημόσια διαφήμιση του ακινήτου, καθώς η εταιρεία θα επικοινωνήσει απευθείας με πιθανούς αγοραστές, στους οποίους δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται και διεθνείς όμιλοι πολυτελούς φιλοξενίας.

Επίσης, σύμφωνα με εκτίμηση του 2021 η αξία της Βίλας ήταν 260 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τρέχουσα τιμή ζήτησης ήταν υψηλότερη από αυτήν που ήλπιζε να λάβει η οικογένεια από την πώληση, ανέφερε πηγή στους Financial Times.

Η Βίλα Τσερτόζα έχει βγει στην αγορά δύο φορές στο παρελθόν το 2010 και το 2015, όμως ο Μπερλουσκόνι αρνιόταν τις φήμες για πιθανή πώληση του ακινήτου. Επιπλέον, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, ο Μπερλουσκόνι είχε απορρίψει μία προσφορά 500 εκατομμυρίων ευρώ το 2015 από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Σήμερα, με τον Μπερλουσκόνι να έχει φύγει από τη ζωή, οι κληρονόμοι του φαίνεται πως δεν επιθυμούν να κρατήσουν το ακίνητό του, εφόσον πρόσφατα πωλήθηκε και η βίλα που διέθετε στη Λαμπεντούζα, ενώ πωλητήριο έχει μπει και στην βίλα Γκράντε στη Ρώμη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ