Επιχείρησαν να δηλητηριάσουν ιερέα ρίχνοντας χλωρίνη στη Θεία Κοινωνία

Ποιοι βρίσκονται πίσω από το συμβάν.

Article featured image
Article featured image

Ένας καθολικός ιερέας φαίνεται ότι έγινε στόχος της διαβόητης Ντράγκετα στην Καλαβρία όταν μίλησε ανοιχτά εναντίον της μαφίας. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ένας μαφιόζος πρόσθεσε χλωρίνη στο κρασί της Θείας Κοινωνίας για να τον δηλητηριάσει, αλλά ο ιερέας το κατάλαβε από τη μυρωδιά, λίγο πριν πιει από αυτήν, κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας του Σαββάτου.

Ο Φελίτσε Παλαμάρα παρατήρησε μια παράξενη μυρωδιά από τις φιάλες που περιείχαν νερό και κρασί, ενώ έκανε τη λειτουργία στην εκκλησία San Nicola di Pannaconi στην πόλη Τσεσανίτι στη νότια Καλαβρία, προπύργιο της διαβόητης Ντράγκετα. Ο παπάς διέκοψε αμέσως τη λειτουργία και κάλεσε τους καραμπινιέρι. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι οι φιάλες περιείχαν χλωρίνη.

catholicpriest2.png



Η αστυνομία αναλύει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσει ποιος μπήκε στην εκκλησία και μόλυνε το νερό και το κρασί με το χημικό καθαριστικό. Η κατάποση της χλωρίνης θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον ιερέα που πάσχει από άσθμα και καρδιακά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι το οργανωμένο έγκλημα τον έβαλε στο στόχαστρο επειδή ο παπάς μίλησε εναντίον της μαφίας της Καλαβρίας. Η εγκληματική οργάνωση κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από τη διακίνηση κοκαΐνης και από άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η πράξη εκφοβισμού δεν έχει καμία σχέση με τους ενορίτες μου, διότι βρίσκομαι εδώ 10 χρόνια και είχα πάντα καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της ενορίας», δήλωσε στην Corriere della Sera ο Παλαμάρα. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει κακό στην ενορία. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει μια πόλη που αξίζει τη λύτρωση και που θέλει να αναπτυχθεί», πρόσθεσε.

catholicpriest.png



Τον περασμένο Αύγουστο, το τοπικό δημοτικό συμβούλιο διαλύθηκε εν μέσω υποψιών για διείσδυση της μαφίας -ένα μέτρο που λαμβάνεται συχνά σε οικισμούς του ιταλικού νότου, όπου η επιρροή των εγκληματικών οργανώσεων παραμένει ισχυρή.


Απειλές θανάτου

Όπως σημείωσε η Telegraph, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παλαμάρα απειλείται. Πριν από μερικές εβδομάδες, το αυτοκίνητό του πυρπολήθηκε, ενώ έχει επίσης λάβει απειλητικές επιστολές. «Αισθάνομαι ήρεμος, αν και ελπίζω ότι οι δυνάμεις της Δικαιοσύνης θα καταφέρουν να εξιχνιάσουν αυτές τις εγκληματικές πράξεις», δήλωσε.

Ο ιερέας, που τώρα έχει αστυνομική συνοδεία, έγραψε επίσης, στα social media: «Η εκδίκησή μου λέγεται αγάπη, η ασπίδα μου συγχώρεση, η πανοπλία μου έλεος… Δεν θα σταθώ στα εμπόδια, ούτε θα με τρομάξει το σκοτάδι».



Άλλοι ιερείς της πόλης και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών έχουν επίσης τρομοκρατηθεί από ενέργειες εναντίον τους, όπως ο ιερέας Φραντσέσκο Ποντοριέρο, ο οποίος έλαβε απειλές για τη ζωή του και βρήκε μια νεκρή γάτα στο καπό του αυτοκινήτου του. Η Ρομίνα Καντέλα, πρόεδρος μιας τοπικής ένωσης που ονομάζεται «Χρυσαλίδα», έλαβε πρόσφατα μια ανώνυμη επιστολή που την προειδοποιούσε να μην εναντιώνεται στις επιχειρήσεις της μαφίας. «Δεν φοβάμαι. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Εγώ είμαι ελεύθερη, ενώ αυτοί όχι», δήλωσε η ίδια.


Με πληροφορίες από Telegraph, Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ