Τέμπη 28.2.2023. Θα σου στείλω μήνυμα όταν φθάσω

Ένα συγκινητικό φιλμάκι που έφτιαξαν μαθητές του Λυκείου Αποστόλου Λουκά στο Κολόσσι στον απόηχο του εγκλήματος των Τεμπών, το οποίο σήμερα αξίζει να θυμηθούμε ξανά.

Article featured image
Article featured image

Μια ολόκληρη χώρα συνεχίζει να θρηνεί τους νεκρούς της. Τους νεκρούς μιας προδιαγεγραμμένης τραγωδίας. Η 28η Φεβρουαρίου 2023 ήταν μια από τις μελανότερες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Για πολλούς λόγους. Στα Τέμπη συντελέστηκε ένα από τα τραγικότερα δυστυχήματα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία – το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας, με θύματα, κυρίως νέα παιδιά.

Έναν χρόνο μετά μια χώρα προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας. Έναν χρόνο μετά το έγκλημα ζητεί δικαίωση. Η τραγωδία στα Τέμπη μάς υπενθύμισε βίαια την εγκληματική αδιαφορία ενός κράτους που οδήγησε στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους, αλλά ένοχος ουδείς. Πώς συγκρούστηκαν δύο τρένα, πώς «χάθηκαν» 57 άνθρωποι.


Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών και με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, θυμόμαστε ένα βίντεο που έφτιαξαν Κύπριοι μαθητές λίγες μέρες μετά το συμβάν.

«Με ήχο και χρώματα, χωρίς λόγια που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αχρείαστα, μια ομάδα μαθητών του Λυκείου Αποστόλου Λουκά στο Κολόσσι αποτύπωσαν σε ένα σύντομο ουσιαστικό φιλμάκι, όλα τα συναισθήματά τους για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους 57 ψυχές, ενώ πολλοί άλλοι άνθρωποι που κατάφεραν να επιζήσουν μέσα από τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα, θα κουβαλούν την εφιαλτική εμπειρία εφ’ όρου ζωής.

Μέσα από αυτό το φιλμάκι, τα παιδιά εκφράζουν τη λύπη και συμπαράστασή τους.

Παράλληλα στέλνουν και ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ευθύνονται γι’ αυτήν την τραγωδία. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται πλέον να χάνονται ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της ανευθυνότητας κάποιων», αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ