Στους δρόμους για ελέγχους βγαίνει η Αστυνομία Κύπρου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Article featured image
Article featured image

Εβδομάδα διαφώτισης και αστυνόμευσης εξήγγειλε η Αστυνομία Κύπρου, με απώτερο στόχο, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, τη μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις και ευαισθητοποίηση των οδηγών και επιβατών αυτοκινήτων στη χρήση της ζώνης ασφαλείας, τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα, αλλά και στη χρήση παιδικών και ανυψωτικών καθισμάτων.

Οι παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, 2024 και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 17 Μαρτίου, 2024. Η συγκεκριμένη εκστρατεία είναι πανευρωπαϊκή και θα διεξάγεται παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας ROADPOL.

Η ζώνη ασφαλείας παραμένει το πιο αποτελεσματικό χαρακτηριστικό ασφαλείας στα μηχανοκίνητα οχήματα, με την ανάλυση των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων της τριετίας 2020 – 2022 να καταδεικνύει πως ποσοστό 56,9% των νεκρών οδηγών και επιβατών οχημάτων δεν έφεραν ζώνη ασφάλειας. Επίσης, βάσει των διεθνών στατιστικών, ποσοστό 75% των προσώπων που εκτινάσσονται από το όχημα τους κατά το χρόνο μιας οδικής σύγκρουσης, χάνουν τη ζωή τους.

Με τη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών/ανυψωτικών καθισμάτων, μειώνεται ο κίνδυνος επαφής του ανθρώπινου σώματος με το εσωτερικό του αυτοκινήτου και ο κίνδυνος τραυματισμών.

Σε διεθνές επίπεδο, συστήνεται η χρήση συστημάτων συγκράτησης (ζώνες ασφαλείας, παιδικά και ανυψωτικά καθίσματα) ως ο καλύτερος τρόπος προστασίας έναντι της εκτίναξης από το όχημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Ένας 18χρονος ερεύνησε τα αρχεία Έπσταϊν για σχολική εργασία και βρέθηκε αντιμέτωπος με μήνυση

Article featured image

Ένας ορειβάτης ξαναβρήκε το σακίδιό του 60 χρόνια μετά την πτώση του σε παγετώνα

Article featured image

Τι κρυβόταν στα χρώματα των έργων της Αρχαίας Αιγύπτου και άντεξαν για χιλιάδες χρόνια