Κοριοί τρύπωσαν σε φοιτητικές εστίες στις Βρυξέλλες

Ανέλαβε η ειδική ομάδα.

Article featured image
Article featured image



Κοριοί εντοπίστηκαν σε φοιτητική εστία του πανεπιστημίου VUB (Vrije Universiteit Brussel) στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορία του ιστότοπου Bruzz που αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα «Le Soir».

«Ανακαλύψαμε επτά δωμάτια με κοριούς από τα 1.500 δωμάτια που προσφέρουμε. Τα δωμάτια δεν βρίσκονται όλα στο ίδιο συγκρότημα, αλλά οι φοιτητές έχουν επαφές μεταξύ τους», εξηγεί ένας από τους διευθυντές.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «υπήρξε επικοινωνία με όλους όσοι επηρεάζονται και ο πρώτος γύρος επιθεώρησης έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Καθώς τα αυγά του κοριού μπορούν ακόμα να επιβιώσουν στους θαλάμους, σύντομα θα πραγματοποιήσουμε δεύτερο γύρο μέτρων εξάλειψης. Ωστόσο, όλοι οι σπουδαστές μπόρεσαν να επιστρέψουν κανονικά στα δωμάτιά τους».

Στις Βρυξέλλες, υπάρχει μια εξειδικευμένη ομάδα που αποτελείται από βελγικά μαλινουά εκπαιδευμένα στην ανίχνευση κοριών. Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι σκύλοι ήλεγξαν όλα τα κρεβάτια της εστίας.



Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό παράσιτο που τρέφεται με αίμα ζώων και ανθρώπων. Μπορεί να διυσδίσει ακόμη και από περάσματα που δεν ξεπερνούν σε πάχος μια πιστωτική κάρτα και εντοπίζει την ανθρώπινη παρουσία από το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά την εκπνοή.

  • Ο κοριός δεν πετά, όμως περπατά πολύ γρήγορα και μπορεί να σκαρφαλώσει σε κάθε επιφάνεια, όπως σε τοίχους και ταβάνια.
  • Έχει οβάλ σχήμα και καφετί χρώμα. Τα σώμα ενός ενήλικου κοριού είναι επίπεδο και δεν ξεπερνά σε μέγεθος το κουκούτσι ενός μήλου. Αφού τραφεί, το σώμα του κοριού διογκώνεται και το χρώμα του γίνεται κοκκινωπό.
  • Ο κύκλος ζωής του κοριού συμπεριλαμβάνει τρεις φάσεις, του αυγού, της προνύμφης και της ενηλικίωσης. Τα αυγά είναι πολύ μικρού μεγέθους και εκκολάπτονται για περίπου 6-10 μέρες. Μετά περνάει στη φάση της νύμφης η οποία συμπεριλαμβάνει πέντε στάδια ανάπτυξης μέχρι την ενηλικίωση του.
  • Οι κοριοί παράγουν 1-3 αυγά ημερησίως. Η διάρκεια ζωής του κυμαίνεται από 5 μήνες ως και ένα χρόνο σε ιδανικές ήπιες θερμοκρασίες.
  • Το δάγκωμα του κοριού δεν πονά και επομένως δεν γίνεται αντιληπτό. Στο σημείο που δαγκώνει ο κοριός εκδηλώνεται αργότερα κοκκίνισμα και φαγούρα.

    ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ