Αν είσαι Millennial τότε μπορεί να ανήκεις στην «πλουσιότερη γενιά στην ιστορία» σε 20 χρόνια

Δυστυχώς, όχι λόγω αύξησης μισθού (τουλάχιστον προς το παρόν).

Article featured image
Article featured image

Οι Millennial είναι πολύ πιθανό μέσα στα επόμενα 20 χρόνια να κληρονομήσουν περιουσιακά στοιχεία αξίας τρισεκατομμυρίων από τους προγόνους τους. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν η πλουσιότερη γενιά όλων των εποχών, σύμφωνα με την έκθεση 2024 Wealth Report της Knight Frank.

Οριζόμενοι ευρέως ως όσοι γεννήθηκαν από το 1981 έως το 1996, οι millennial θα μπορούσαν ενδεχομένως να δουν μία αύξηση στα περιουσιακά τους στοιχεία, τα επόμενα 20 χρόνια, λόγω των ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων που συγκέντρωσαν οι γονείς και οι παππούδες τους. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 90 τρισεκατομμύρια δολάρια (83,1 τρισεκατομμύρια ευρώ) μόνο στις ΗΠΑ.

«Όταν πεθάνει η σιωπηλή γενιά (γεννημένη από το 1925 έως το 1945), οι baby boomers (1946 έως το 1964) και η παλαιότερη κοόρτη της γενιάς Χ (1965 έως το 1979), θα απελευθερωθούν 2,5 τρισεκατομμύρια λίρες (2,9 τρισεκατομμύρια ευρώ) σε πλούτο δεσμευμένο στα σπίτια τους», αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με το Yahoo Finance.

Ο Liam Bailey, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας της Knight Frank, πιστεύει ότι η εισροή πλούτου στη νέα γενιά είναι πιθανό να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των βιώσιμων επενδύσεων και στη συνειδητή μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

«Οι Millennial φαίνεται να έχουν πάρει το μήνυμα όταν πρόκειται για τη μείωση της κατανάλωσης - το 80% των ανδρών και το 79% των γυναικών που απάντησαν δηλώνουν ότι προσπαθούν να συρρικνώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τους», δήλωσε ο Bailey, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο αν θα μπορούσε μια κληρονομιά να είναι αρκετή για να αμβλύνει τους συνεχιζόμενους οικονομικούς κραδασμούς που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι.

Σύμφωνα με την έκθεση του Resolution Foundation για τον διαγενεακό έλεγχο 2023: «Οι Millennial που γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 κέρδιζαν κατά μέσο όρο 8% λιγότερο στην ηλικία των 30 ετών από ό,τι οι ομόλογοι τους από τη γενιά Χ όταν ήταν στην ίδια ηλικία».


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ