Save the date: Ένας μήνας πολύχρωμων δράσεων στη Λευκωσία

H Accept Κύπρου ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για το φετινό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας και μάς καλεί να επινοήσουμε το σύνθημά του.

Article featured image
Article featured image

Η Accept Κύπρου ανακοίνωσε, χθες, τις ημερομηνίες διεξαγωγής του φετινού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου. Συγκεκριμένα, οι δράσεις ξεκινούν στις 10 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 2 Ιουνίου με το ακριβές πρόγραμμα να ανακοινώνεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Η πολύχρωμη Πορεία Υπερηφάνειας θα λάβει χώρα την 1η Ιουνίου 2024.

Όπως αναφέρει η Accept, στόχος της φετινής διοργάνωσης «είναι η προτροπή προς το κράτος, τα κόμματα, το κοινοβούλιο και τους υφιστάμενους θεσμούς να εφαρμόσουν επιτέλους τις νομικές διαδικασίες, ώστε τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας να αντανακλούν τις αρχές της ισότητας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας», επιδιώκοντας παράλληλα «να ωθήσουν τους πολίτες και την κοινωνία γενικότερα να στραφούν ενεργά προς αυτήν την κατεύθυνση».

Γιορτάζοντας 10 χρόνια παρουσίας στα κυπριακά δρώμενα, το Cyprus Pride μάς καλεί και φέτος να περπατήσουμε με υπερηφάνεια στους δρόμους της πρωτεύουσας, απαιτώντας και διεκδικώντας τα αυτονόητα.



Δώστε το σύνθημα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2024

Μέχρι τότε το Φεστιβάλ ψάχνει να βρει το φετινό του σλόγκαν και σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2024 πλησιάζει!

Έχουν απομείνει μόνο 3 μήνες μέχρι την 1η Ιουνίου 2024 και οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, μπορείτε κι εσείς συμμετέχετε, δίνοντάς μας λίγο από τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας!

Πώς; Επινοώντας το σύνθημα του Φεστιβάλ μπορείτε να κερδίσετε ένα χειροποίητο σακίδιο πλάτης από το @atoteforlouiza


Προδιαγραφές

Το σύνθημα της διοργάνωσης θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τον κύριο στόχο του φεστιβάλ.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση του Cyprus Pride που πραγματοποιήθηκε το 2014. Πέρασε μια δεκαετία και ακόμα η κυπριακή πολιτεία εξακολουθεί να βρίσκεται σε αδράνεια και στασιμότητα στα θέματα της διαφορετικότητας και της ένταξης.

Ο στόχος είναι η προτροπή προς το κράτος, τα κόμματα, το κοινοβούλιο και τους υφιστάμενους θεσμούς να εφαρμόσουν επιτέλους τις νομικές διαδικασίες, ώστε τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας να αντανακλούν τις αρχές της ισότητας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας.

Παράλληλα, επιδιώκουμε να ωθήσουμε τους πολίτες και την κοινωνία γενικότερα να στραφούν ενεργά προς αυτήν την κατεύθυνση.

10 χρόνια μετά:

Η κοινωνία ζητά, η κοινωνία απαιτεί, η κοινωνία διεκδικεί, η κοινωνία πετυχαίνει.


Οδηγίες

Το σύνθημα πρέπει να:

- Είναι στα αγγλικά και να μπορεί να μεταφραστεί στα ελληνικά και στα τουρκικά χωρίς να χάσει το νόημά του.

- Να μην υπερβαίνει τις 4-5 λέξεις

- Να μην περιέχει αρνητισμό και να μην προσβάλλει άτομα ή θεσμούς


Δικαίωμα Συμμετοχής

Η διαδικασία είναι ανοικτή σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες προσώπων.


Προθεσμία

Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν έως την Κυριακή στις 17 Μαρτίου 2024, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση pride@accept.cy.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ