Άνδρας 124 ετών διεκδικεί τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Συνήθιζε, μεταξύ άλλων, να μασάει φύλλα κόκας.

Article featured image
Article featured image

Στις περουβιανές Άνδεις κρύβεται το μυστικό της μακροζωίας; Αυτό ισχυρίζονται οι αρχές του Περού, οι οποίες φιλοδοξούν να αποδείξουν ότι ο Μαρσελίνο Αμπάδ Τολεντίνο γιόρτασε τα 124α γενέθλιά του στις 5 Απριλίου και ως εκ τούτου πρέπει να αναγνωριστεί ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Μαρσελίνο Αμπάδ Τολεντίνο θα ανακηρυχθεί επίσης ο γηραιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ και του οποίου η ηλικία επαληθεύτηκε από ανεξάρτητους φορείς.

Ο Μαρσελίνο Αμπάντ γεννήθηκε το 1900 και διαμένει στο Χουάνουκο, μία ορεινή περιφέρεια των Άνδεων. Ζούσε πάντα μόνος του σαν ερημίτης και μακριά από κάθε τεχνολογική πρόοδο. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του υπουργείου, έμεινε ορφανός στην ηλικία των 7 ετών. Τότε τον ανέλαβαν οι ιδιοκτήτες μιας απομακρυσμένης φάρμας και δεν πήγε ποτέ σχολείο. Μεγάλωσε ζώντας σε αγροτικές περιοχές, δουλεύοντας στα χωράφια και πουλώντας τοπικά προϊόντα της περιοχής του. Ο ίδιος δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε απέκτησε παιδιά.Στην ηρεμία της υπαίθρου, στην επαρχία Χουανούκο του Περού, «ο Μαρσελίνο Αμπάδ Τολεντίνο ή “Μασίκο” απέκτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και βρήκε εσωτερική γαλήνη, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην καλή υγεία και στη φιλική συμπεριφορά του», αναφέρει ανακοίνωση των περουβιανών αρχών που εξήγησαν ότι βοηθούν τον Αμπάδ στην υποβολή αίτησης προς την επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες για επιβεβαίωση των στοιχείων του.

Εκπρόσωπος της επιτροπής δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι κατατίθενται συχνά αιτήσεις από υπερηλίκους που διεκδικούν τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Η επαλήθευση είναι συνήθως μια χρονοβόρα διαδικασία που συνεπάγεται έλεγχο εγγράφων και άλλων αποδεικτικών στοιχείων ώστε οποιοδήποτε ρεκόρ να είναι «πέραν πάσης αμφιβολίας».Στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ένας Βρετανός, 111 ετών, ο Τζον Άλφρεντ Τίνισγουντ, κατέχει τον τίτλο του γηραιότερου άνδρα στον κόσμο, μετά τον πρόσφατο θάνατο ενός 114χρονου Βενεζουελάνου. Τον τίτλο της γηραιότερης έχει μια γυναίκα 117 ετών. Ο γηραιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ – σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες – ήταν μια Γαλλίδα, η Ζαν Καλμάν, που απεβίωσε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του Μαρσελίνο Αμπάδ Τολεντίνο; Σύμφωνα με την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του για το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, συνήθιζε να μασάει φύλλα κόκας – αγαπημένη συνήθεια των αυτοχθόνων των Άνδεων – ενώ η διατροφή του ήταν πλούσια σε φρούτα και αρνίσιο κρέας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ