Τι θα επιλέξεις σήμερα σπίτι, βουνό ή θάλασσα;

Μάθε πρώτα τι παίζει με τον καιρό και έπειτα αποφασίζεις!

Article featured image
Article featured image

Παρότι το ρητό λέει για τον Μάρτη, τον γδάρτη και τον παλουκοκαύτη, η κλιματική αλλαγή που πλέον δεν κρύβεται, έχε βαλθεί να μας αλλάξει εκτός από τις θερμοκρασίες και όλες τις παροιμίες με τις οποίες μεγαλώσαμε.


Και αφού ολοκληρώθηκε αυτό το μικρό παραλήρημα, επιστρέφουμε στην πρόγνωση του καιρού για το σαββατοκύριακο, όπως την κατέγραψε το kitasweather.com.

Σήμερα Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένονται μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας.

Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά στα ανατολικά πιθανόν να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η πιθανότητα βροχής κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες κυμαίνεται από 0-25% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα) ανέρχεται στο 30%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 23 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρηθούν λίγες υψηλές νεφώσεις ενώ παράλληλα νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-25% (αναλόγως περιοχής).

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ