Φίλτρο σε nudes και dick picks στα DM βάζει το Instagram

Η απόφαση που μάλλον θα αφήσει πολλούς με την όρεξη.

Article featured image
Article featured image

Σε ένα μέτρο για την προστασία των εφήβων προχωρεί η META, με άμεση εφαρμογή στο Instagram, για να προστατεύσει τους έφηβους χρήστες τους από γυμνές φωτογραφίες που αποστέλλονται κατά κόρον μέσω DM.

Αυτές οι εικόνες, αληθινές ή ψεύτικες, που αποστέλλονται μέσα από πλατφόρμες όπως το Instagram μπορεί να προκαλέσουν στους έφηβους αισθήματα απελπισίας και ταπείνωσης μπροστά σε όλο το σχολείο ή ακόμη και οικονομική βλάβη. Τους τελευταίους μήνες, οι απάτες εκβιασμών έχουν παγιδεύσει χιλιάδες έφηβους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την ίδια ώρα η αποστολή σεξουαλικών εικόνων ανηλίκων αποτελεί επίσης έγκλημα.

instagram-fotografies-blur.jpg


Οι χρήστες του Instagram που λαμβάνουν γυμνές εικόνες μέσω μηνυμάτων θα βλέπουν ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα εξηγεί πώς ο χρήστης μπορεί να μπλοκάρει τον αποστολέα ή να αναφέρει τη συνομιλία και μια σημείωση που ενθαρρύνει τον παραλήπτη να μην αισθάνεται πίεση να απαντήσει. Τα άτομα που επιχειρούν να στείλουν ένα γυμνό, μέσω απευθείας μηνυμάτων, θα συμβουλεύονται από το μέσο να είναι προσεκτικά και θα λαμβάνουν υπενθύμιση ότι μπορούν να ανακαλέσουν την αποστολή μιας φωτογραφίας.

Η νέα λειτουργία του Instagram - που θα δοκιμαστεί τις επόμενες εβδομάδες και αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως τους επόμενους μήνες - θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για λογαριασμούς με ημερομηνίες γέννησης που αντιστοιχούν σε εφήβους, δήλωσε η Meta Platforms. Οι έφηβοι μπορούν να το απενεργοποιήσουν αν θέλουν. Οι λογαριασμοί ενηλίκων θα ενθαρρύνονται επίσης να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία.

Με πληροφορίες από LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ