Κυπριακά Υπουργεία όπως Τιτανικός

Μετά τους «πνιγμένους» servers, πλημμύρισαν και οι αποθήκες φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν χιλιάδες συσκευασίες.

Article featured image
Article featured image

Και εκεί που νομίζαμε πως η περίπτωση του υπογείου του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο είχε πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι κρατικοί servers, ήταν ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό, η ζωή έρχεται να μας διαψεύσει.

Αυτό διότι, πρόσφατα και πιο συγκεκριμένα την Καθαρά Δευτέρα, όταν είχε ξεσπάσει ξαφνική και έντονη χαλαζόπτωση στη Λευκωσία, πλήγηκαν οι αποθήκες όπου φυλάσσονται τα φάρμακα από το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων.

Την είδηση αποκάλυψε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, χιλιάδες συσκευασίες κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν σε άλλο σημείο ώστε να μην επηρεαστούν από το νερό που βρισκόταν εντός των πλημμυρισμένων αποθηκών. Επιπλέον, και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και στην περίπτωση του υπογείου στο Υπουργείο Οικονομικών, η διαρροή νερού φαίνεται να οφείλεται σε φθορά στο ψευδοτάβανο της οροφής των αποθηκών. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι αρμόδιοι προσπάθησαν να αποσιωπήσουν από τα μέσα ενημέρωση το περιστατικό, ενώ η εφημερίδα εξασφάλισε σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Μετά (και) από αυτό το περιστατικό είναι απορίας άξιον για το πόσο ασφαλή και προστατευμένα είναι τα κρατικά κτήρια από έντονα καιρικά φαινόμενα.

dpse.jpg


1-d8c-768x1024.jpg


3-1-1-768x1024.jpg


Η τοποθέτηση του Υπουργείου Υγείας

Για το συμβάν τοποθετήθηκε το Υπουργείο Υγείας, το οποίο σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει πως «ως συνέπεια της έντονης χαλαζόπτωσης και βροχόπτωσης που σημειώθηκε το απόγευμα της 18ης Μαρτίου 2024 στη Λευκωσία και ειδικότερα στην περιοχή Στροβόλου, ποσότητες νερού εισέρευσαν στις αποθήκες φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές χαρτοκιβώτια με φαρμακευτικά προϊόντα».

Παράλληλα αναφέρει πως, «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου κινητοποιήθηκαν άμεσα με όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης που δημιουργήθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση του αποθέματος που επηρεάστηκε και έχει δρομολογηθεί ήδη η ταχεία αντικατάσταση του από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους αναδόχους των σχετικών συμβάσεων, ώστε να μην παρατηρηθούν ελλείψεις και να μην επηρεαστούν οι ασθενείς που λαμβάνουν ή πρόκειται να λάβουν τα εν λόγω σκευάσματα».

«Η διαδικασία μεταστέγασης των Φαρμακευτικών Αποθηκών σε νέους καταλληλότερους χώρους βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο. Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι το θέμα τυγχάνει διαχείρισης και πως η απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής φροντίδας έχει διασφαλιστεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ