Πόσο απειλητικό ήταν τελικά το email που αναστάτωσε τα σχολεία της Κύπρου;

Τι προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας.

Article featured image
Article featured image

Ένα απειλητικό μήνυμα για ύπαρξη βόμβας στάλθηκε σήμερα σε πολλά σχολεία παγκυπρίως, με την Αστυνομία να διαπιστώνει πως πρόκειται για φάρσα. Μια φάρσα, που όμως προκάλεσε αναστάτωση στα σχολεία, αλλά και στους γονείς των μαθητών.

Το συγκεκριμένο απειλητικό μήνυμα, το οποίο έχει το ίδιο περιεχόμενο, στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος σε πολλά σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, σε όλη την Κύπρο.

Σε πολλά σχολεία μετά από επικοινωνία που είχαν με την Αστυνομία και το Υπουργείο Παιδείας, στάλθηκαν καθησυχαστικά μηνύματα στους γονείς των μαθητών, ενημερώνοντας τους πως τα σχολεία βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αρχές και δεν τρέχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, σε κάποια άλλα σχολεία, οι γονείς έλαβαν μήνυμα ότι μετά από οδηγίες της Αστυνομίας και του Υπουργείου, τα παιδία παραμένουν στην αυλή του σχολείου μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης.

Όσα αναφέρονται στο μήνυμα

«Πάντα περιμέναμε την ημέρα που μπορούμε να κατεβούμε στην πόλη και να μην κρύψουμε τα πρόσωπά μας.

Θα έρθει η μέρα που οι εικόνες μας στο κεφάλι μας θα γίνουν η καταστροφική δύναμη της πραγματικότητας που θα νιώσετε σε αυτούς τους τοίχουςΤο αίμα των εκπαιδευτικών θα χυθεί στα σχολεία. Θα τους κόψουμε το λαιμό.

Οι εχθροί του Αλλάχ θα πουν ψέματα για τις πράξεις μας

Η Σαρία δεν χωρίζει τους μη πιστούς σε πολεμικές και ειρηνικές.

Είπα: «Ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ τα άλογά μας ποδοπάτησαν τις γυναίκες και τα παιδιά των ειδωλολατρών. Είπε: "είναι από τους πατέρες τους».

Παιδιά και γυναίκες θα σκοτωθούν μόνο αν μπουν στο δρόμο μας.

Θα σας καταστρέψουμε στους δρόμους. Τα φορτηγά μας είναι γεμάτα εκρηκτικά.

Θα σας καταστρέψουν στις κεντρικές πλατείες όπως στη Νίκαια και θα κόψει τα πλήθη με μαχαίρια. Θα σπάσουν σε σας και θα ανατιναχτούν. Θα σε πνίξουμε στο αίμα».

16646f9936cf67.jpg



Κρίθηκε χαμηλού επιπέδου, όμως προχώρησε σε έκτακτη σύσκεψη η Αστυνομία

Παρά την ανησυχία, η Αστυνομία έκρινε το συμβάν ως χαμηλού επιπέδου και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου «το ηλεκτρονικό μήνυμα πήγε σε πολύ μεγάλο αριθμό σχολείων. Έγιναν έρευνες και με την ολοκλήρωσή τους τα μαθήματα συνεχίστηκαν κανονικά».

Το πρωί στο Αρχηγείο της Αστυνομία πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας για το θέμα με παρόντες τον Υπαρχηγός της Αστυνομίας αλλά και λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας καθώς και Διευθυντές όλων των βαθμίδων.

Η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή της Interpol και Europol.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ