Την 1η Μαΐου με την 1η Απριλίου μπέρδεψαν μάλλον στο ΥΠΕΣ, ανακοινώνοντας τη λειτουργία υπηρεσίας που δεν λειτουργεί

Με αποτέλεσμα η ονομασία της υπηρεσίας «Τι Ψηφίζω;» να αποκτά μία εντελώς διαφορετική υπόσταση.

Article featured image
Article featured image

Ξέρετε, είναι εντυπωσιακό το πώς καταφέρνουμε σε αυτό τον τόπο να αποδομούμε και να ευτελίζουμε τα πάντα, ακόμα και όταν πρόκειται για διαδικασίες οι οποίες θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από ένα δεκάχρονο παιδί που δοκιμάζει τα νέα apps στο smarphone του.

Μεσούσης της προεκλογικής περιόδους, της πρωτομαγιάς και της Μεγάλης Εβδομάδας, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες, 1η Μαΐου, την λειτουργία της υπηρεσίας «Τι ψηφίζω». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της υπηρεσίας είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, καθώς με τόσα ψηφοδέλτια που θα λάβουμε στα χέρια μας και με τόσους χιλιάδες υποψηφίους, είναι ζήτημα εάν και οι ίδιοι οι υποψήφιοι ξέρουν πώς πρέπει να ψηφίσουν σε κάθε περίπτωση.


image (004).png


«Κάθε ψηφοφόρος, καταχωρώντας τον αριθμό του δελτίου ταυτότητας και την ημερομηνία γέννησής του, μπορεί να ενημερωθεί συγκεκριμένα για το πρόσωπό του για τις εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες έχει δικαίωμα ψήφου στις Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, καθώς και για τον αριθμό των σταυρών προτίμησης σε κάθε μια εξ αυτών. Η υπηρεσία ‘Τι Ψηφίζω’ είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της Κεντρικής Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου στον σύνδεσμο www.elections.gov.cy, στα Ελληνικά, τα Τουρκικά και τα Αγγλικά».

Αυτά αναφέρονταν στην χθεσινή ανακοίνωση, και ομολογουμένως η πρώτη εντύπωση ήταν ιδιαίτερα σχετική, καθώς πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλους μας, καθώς πρόκειται για μία εντελώς καινούργια εκλογική διαδικασία, ως εκ τούτου η σωστή καθοδήγηση είναι απαραίτητη ώστε να κυλήσει όσο πιο ομαλά γίνεται.

Κι εκεί που λες ότι πως ίσως τελικά να μην είναι λειτουργούν όλα στον αυτόματο πιλότο στον τόπο μας, πατάς το link για να περιηγηθείς στην ιστοσελίδα και να μάθεις «Τι ψηφίζεις» και βρίσκεσαι μπροστά στην πραγματική εικόνα που περιγράφει την κατάσταση του κυπριακού κράτους: «Page Not Found. Error».

image (004).png

Για όσους δεν κατάλαβαν, το ΥΠΕΣ ανακοίνωσε τη λειτουργία μίας ιδιαίτερα σημαντικής υπηρεσίας, η οποία ωστόσο δεν υπάρχει. Προς το παρόν δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον αρμόδιο φορέα, είναι και Πάσχα, ποιος θα ασχοληθεί. Οπότε αναμένουμε από την ερχόμενη εβδομάδα, και όταν επιστρέψουν στα γραφεία τους, να ανακαλύψουν τι έγινε και να μας ενημερώσουν σχετικά.

Σημειώστε πως, όπως μας ενημέρωσαν και πάλι, στις 10 Μαΐου 2024, θα τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία «Πού Ψηφίζω», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για το/τα εκλογικό/ά κέντρο/α, όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 9 Ιουνίου 2024.

Εδώ θα είμαστε να πατήσουμε στο σχετικό link!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ