Ο παρ' ολίγον νικητής της Eurovision αρνήθηκε το βραβείο των 50 χιλιάδων ευρώ

Αποφάσισε να το δωρίσει.

Article featured image
Article featured imageΟ Baby Lasagna εκπροσώπησε αυτή τη χρονιά στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision την Κροατία, με το κομμάτι «Rim Tim Tagi Dim». Το τραγούδι εξαρχής θεωρούνταν από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, και κατέκτησε τη δεύτερη θέση μετά το Nemo, που αναδείχτηκε νικητής. Λόγω της θέσης που κατέλαβε στον διαγωνισμό, η Κροατία θα του έδινε το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.


Σε ανάρτηση που έκανε ο Κροάτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε:

«Ευχαριστώ την Κροατική κυβέρνηση. Για το χρηματικό βραβείο ύψους 50.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν μπορώ να δεχθώ αυτά τα χρήματα. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλούς λόγους, αλλά ο πρώτος, πιο σημαντικός και επαρκής είναι ότι υπάρχουν πολλά άλλα άτομα και οργανώσεις, τους οποίους τα χρήματα θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο.

Με το παρόν ζητώ από τον κ. Πλένκοβιτς να δωρίσει 25.000 ευρώ στο Τμήμα Παιδιατρικής Ογκολογίας και Αιματολογίας του «Mladen Cepulic» Νοσοκομείου στο όνομά μου και εκ μέρους της κροατικής κυβέρνησης. Επιπλέον, θα δωρίσω τα υπόλοιπα 25.000 στο Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας, Ογκολογίας και Μεταμόσχευσης αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων του νοσοκομείου «Kbc Zagreb». Σας ευχαριστούμε».

EUROVISION.jpgΑνάρπαστα έχουν γίνει τα εισιτήρια για τις συναυλίες του Κροάτη μετά τη 2η θέση που κατέκτησε στον μουσικό διαγωνισμό. Μέσα σε διάστημα 12 ωρών εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τρία από τα live του. Οι τρεις συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο στάδιο Šalata του Ζάγκρεμπ στις 12 έως 14 Σεπτεμβρίου και όπως ανακοίνωσε η αρμόδια διοργανώτρια εταιρεία τα εισιτήρια για τον συγκεκριμένο χώρο πωλήθηκαν σε χρονικό διάστημα ρεκόρ.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ