Ατάραχοι βουλευτές στην Ιταλία τραγουδούσαν «Bella Ciao» ενώ δίπλα τους γινόταν χαμός [ΒΙΝΤΕΟ]

Στο ιταλικό κοινοβούλιο πραγματοποιείτο ψηφοφορία για ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο.

Article featured image
Article featured image

Καβγάς ξέσπασε στο ιταλικό κοινοβούλιο, το απόγευμα της Τετάρτης. Η συμπλοκή ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ανοίγει τον δρόμο για να δοθεί μεγαλύτερη αυτονομία στις περιφέρειες της Ιταλίας, σύμφωνα με το Politico.

Ο Λεονάρντο Ντόνο, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Πέντε Αστέρων, που αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση, πλησίασε τον υπουργό περιφερειακών θεμάτων, Ρομπέρτο Καλντερόλι, για να του δώσει μία ιταλική σημαία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δύο υπάλληλοι έσπευσαν να απομακρύνουν τον Ντόνο από τον Καλντερόλι, ενώ στη συνέχεια ο καβγάς κορυφώθηκε όταν επενέβησαν δεκάδες βουλευτές από τα κόμματα Λέγκα και Αδελφοί της Ιταλίας, που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι. Ο Ντόνο τελικά έπεσε και μεταφέρθηκε έξω από την αίθουσα σε αναπηρικό καροτσάκι από το ιατρικό προσωπικό του κοινοβουλίου.


Μάλιστα, σύμφωνα με την Il Messaggero βουλευτές της αντιπολίτευσης όρθιοι φώναζαν «ντροπή», «βγείτε έξω» και τραγουδούσαν «Bella ciao» στην αίθουσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ