Μεγάλη φωτιά ανάγκασε τους κατοίκους της Τραχυπέδουλας να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους

Η φωτιά μαινόταν από το βράδυ μέχρι το πρωί που επιχείρησαν τα εναέρια μέσα και οριοθετήθηκε. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image

Δύσκολο βράδυ έζησαν οι κάτοικοι της Τραχυπέδουλας στην Πάφο, αφού μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυκτα μεταξύ των κοινοτήτων Κελοκέδαρα και Τραχυπέδουλας τους ανάγκασε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία γύρω στις 23:46 εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε μεγάλη βουνοπλαγιά στην περιοχή Παούρα. Με την άφιξη των πρώτων ομάδων πυρόσβεσης έγινε αναφορά για τεράστιο μέτωπο που κατευθυνόταν ταχέως προς την Τραχυπέδουλα και έτσι δόθηκαν οδηγίες για εκκένωση της κοινότητας.

Η ομάδα της Πολιτικής Άμυνας και η Αστυνομία είχαν μαζέψει τους κατοίκους στο καφενείο της κοινότητας αναμένοντας οδηγίες ανάλογα με την εξέλιξη των επιχειρήσεων.

Βίντεο από KitasWeather 





Με το πρώτο φως της ημέρας έγινε ενεργοποίηση του σχεδίου Ίκαρος 2 με επτά πτητικά μέσα και έτσι η πυρκαγιά να οριοθετηθεί και οι κάτοικοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κ.Σ. Τραχυπέδουλας, Κωνσταντίνος Φεραίος, ανέφερε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα Κελοκέδαρα και αστραπιαία μετακινήθηκε στην περιοχή της κοινότητάς του, την Τραχυπέδουλα. Άμεσα, είπε ο κ. Φεραίος κινητοποιήθηκε η Πολιτική Άμυνα και η Αστυνομία και συγκέντρωσαν για προληπτικούς λόγους όλους τους κατοίκους στο κέντρο του χωριού, από όπου υπάρχουν δύο δίοδοι διαφυγής αν χρειάζονταν.




Πρόσθεσε επίσης πως ενώ η φωτιά κινούνταν πολύ γρήγορα προς την Τραχυπέδουλα, δυτικός άνεμος άλλαξε την κατεύθυνση της με βορειοανατολική κατεύθυνση, σπρώχνοντας την φωτιά προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να κινηθεί πιο αργά. «Η πυροσβεστική με τα εναέρια μέσα απέτρεψε τα χειρότερα» συμπλήρωσε.

Η Αστυνομία διερευνά τα αίτια της νέα πυρκαγιάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ