Ιστορική στιγμή στην Ταϊλάνδη για την αναγνώριση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών

Η Γερουσία της χώρας υπερψήφισε σήμερα το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και πλέον αναμένεται η έγκριση του παλατιού.

Article featured image
Article featured image

Η Γερουσία της Ταϊλάνδης υπερψήφισε σήμερα στην τελική του ανάγνωση το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ανοίγοντας τον δρόμο προκειμένου η χώρα να αναγνωρίσει τα ζευγάρια ανθρώπων του ίδιου φύλου, η τρίτη στην Ασία μετά το Νεπάλ και την Ταϊβάν.

Ο νόμος εξασφάλισε τη στήριξη σχεδόν όλων των βουλευτών της άνω βουλής και θα σταλεί στο παλάτι για βασιλική έγκριση. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ 120 ημέρες μετά τη δημοσίευση του στη βασιλική εφημερίδα.


Υποστηρικτές της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρισαν την κίνηση αυτή «θεμελιώδες βήμα προς τα εμπρός», καθώς θα καθιστά την Ταϊλάνδη την πρώτη χώρα στην νοτιοανατολική Ασία που θεσπίζει την ισότητα στον γάμο.

«Αυτό θα τονίσει την ηγετική θέση της Ταϊλάνδης στην περιοχή σε ό,τι αφορά την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων», ανέφεραν η Επιτροπή της Κοινωνίας των Πολιτών για την ισότητα στον γάμο, ακτιβιστές και ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+.

Το νομοσχέδιο αποτελεί το επιστέγασμα μιας δεκαετίας και πλέον προσπαθειών από ακτιβιστές και πολιτικούς, καθώς προηγούμενα σχέδια νόμου δεν είχαν φθάσει καν στο κοινοβούλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ