Σε άλλα νέα, παρατείνεται η επιδότηση του ρεύματος

Ποιους μήνες αφορά.

Article featured image
Article featured image

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, για παράταση μέτρων προς αντιστάθμιση του κόστους διαβίωσης των νοικοκυριών.

Τα μέτρα, όπως ανακοίνωσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης εντάσσονται στην εφαρμογή στοχευμένων μέτρων, λαμβανομένων υπόψη των δημοσιονομικών συνθηκών και προκλήσεων καθώς επίσης και των κλιματολογικών συνθηκών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Συγκεκριμένα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραταθεί το μέτρο κλιμακωτής επιδότησης της τιμής χρέωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τους τιμολογούμενους μήνες Ιούλιο 2024 - Οκτώβριο 2024, για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας με καταμέτρηση μέχρι τις 31/10/2024, που να καλύπτει οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Για τους ευάλωτους καταναλωτές η επιδότηση καλύπτει το 100% της αύξησης της τιμής χρέωσης της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το κόστος παράτασης ανέρχεται στα €12 εκ., και επηρεάζει 400.000 νοικοκυριά και 100.000 επιχειρήσεις. Επίσης το Υπουργικό αποφάσισε να παραταθεί η εφαρμογή του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά είδη μέχρι τις 30/9/2024.

Το συνολικό Κόστος Παράτασης ανέρχεται στα €11 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ