Κάποιοι βιντεογραφούν (παράνομα) λουομένους στις κυπριακές παραλίες και ανεβάζουν τα βίντεο στο YouTube

Ένας λογαριασμός στο YouTube έχει αναρτημένα αρκετά βίντεο από διάφορες παραλίες της Κύπρου με πλάνα από λουομένους – στην πλειοψηφία τους γυναίκες.

Article featured image
Article featured image

Ένας λογαριασμός στο YouTube έχει αναρτημένα αρκετά βίντεο από διάφορες παραλίες της Κύπρου με πλάνα από λουομένους – στην πλειοψηφία τους γυναίκες – οι οποίοι βιντεογραφούνται παράνομα και χωρίς την έγκρισή τους. Εν συνεχεία, τα μικρής διάρκειας βίντεο αναρτώνται στο YouTube με στόχο να προβάλλονται γυναικεία -ως επί το πλείστον- σώματα με μαγιό, σε μια πράξη τουλάχιστον επαίσχυντη.

Η ύπαρξη του εν λόγω λογαριασμού έγινε γνωστή αφού Κύπρια TikToker ανέφερε σε βίντεό της στην πλατφόρμα ότι ήταν παρούσα σε περιστατικό κατά το οποίο ομάδα ατόμων βιντεογραφούσαν γυναίκες σε παραλία. Μάλιστα, όπως ανέφερε, παρενέβη έντονα όταν αντιλήφθηκε ότι έβγαζαν βίντεο και την ίδια μαζί με την κόρη της όταν έβγαιναν από τη θάλασσα.

Επιλέγουμε να μη δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τον εν λόγω λογαριασμό για να μη γίνει περαιτέρω προώθησή του. Έχουμε προχωρήσει σε καταγγελία στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα και προτρέπουμε όσους δείτε κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει σε κάποια παραλία να προβείτε άμεσα σε καταγγελία στην Αστυνομία. Ταυτόχρονα, μπορείτε ΕΔΩ να υποβάλετε κι εσείς καταγγελία για θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αστυνομία μάς αναφέρθηκε ότι η υπόθεση διερευνάται από τα επαρχιακά ΤΑΕ, ενώ θα γίνει έλεγχος για τυχόν παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ