Από πυροτέχνημα που άναψαν ανήλικοι ξέσπασε η φωτιά στην Τριμίκλινη

Η φωτιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή κατέκαψε σχεδόν 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο άγριας βλάστησης, ενώ οι εξετάσεις από την Αστυνομία συνεχίζονται και για τη φωτιά στα Ανώγυρα που φαίνεται να τέθηκε (και αυτή) κακόβουλα.

Article featured image
Article featured image

Ένας 12χρονος και ένας 13χρονος παραδέχθηκαν ότι η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Τριμίκλινη από την οποία κάηκαν σχεδόν 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο άγριας βλάστησης, προκλήθηκε από πυροτέχνημα που άναψαν.

Οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν από τις αρχές έπειτα από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε εναντίον τους. Τα δύο παιδιά – παρουσία των γονέων τους- φέρεται να παραδέχθηκαν την πράξη τους.

trimilini.jpg
Φωτιά Τριμίκλινη-ΚΥΠΕ


trimiklini4.jpg
Φωτιά Τριμίκλινη-Φωτογραφία από χρήστη του FB


Εξάλλου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου, η φωτιά στην Τριμίκλινη έκαψε περί τα 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο άγριας βλάστησης, ενώ επηρεάστηκαν και καλλιέργειες. Ισχυρές δυνάμεις έδωσαν τεράστια μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ πτητικά μέσα έκαναν ρίψεις και η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο νωρίς το πρωί σήμερα.

trimiklini5.jpg
Φωτιά Τριμίκλινη-Φωτογραφία από χρήστη του FB



Παράλληλα, η Πολιτική Άμυνα προχώρησε σε προληπτική εκκένωση μεμονωμένων κατοικιών της περιοχής.





Με αφορμή την παραδοχή των δυο ανήλικων για την πρόκληση της φωτιάς, ο κ. Κωνσταντίνου κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό γιατί «μια σπίθα μπορεί να φέρει την καταστροφή».

Οι εξετάσεις των αρχών συνεχίζονται και για την φωτιά που ξέσπασε χθες και στα Ανώγυρα η οποία φαίνεται επίσης να προκλήθηκε από κακόβουλη ενέργεια.

anogira1.jpg
Φωτιά Ανώγυρα- Φωτογραφία από Καιρόφιλους Κύπρου


an;ogura.jpg
Φωτιά Ανώγυρα η επόμενη μέρα- Φωτογραφία από Καιρόφιλους Κύπρου


Όπως μεταδίδεται από τον Φιλελεύθερο, για την φωτιά στα Ανώγυρα ανακρίνεται ένα άτομο, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι βρισκόταν στο σημείο τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά. Το συγκεκριμένο πρόσωπο εργάζεται σε υποστατικό στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ