«Εν μιλώ κυπριακά, μόνο περιπαίζω τα»

Η Μαρίνα Σπανού είναι κατά το ήμισυ από την Κύπρο και την ακούσαμε (ίσως) για πρώτη φορά να μιλά κυπριακά. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image

Η νεαρή τραγουδίστρια Μαρίνα Σπανού μας εξέπληξε ευχάριστα, όταν σε πρόσφατη συναυλία της ανάμεσα στο κοινό βρίσκονταν οι γιαγιάδες της και την ακούσαμε (ίσως) για πρώτη φορά να μιλάει κυπριακά.

Η Μαρίνα Σπανού – για όσους πιθανόν δεν το γνωρίζουν – είναι κατά το ήμισυ από την Κύπρο αφού η μητέρα της κατάγεται από τη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας πήρε το μικρόφωνο και αφού χαιρέτησε την γιαγιά της από την Κάρυστο (μητέρα του πατέρα της) στη συνέχεια μίλησε κυπριακά για να απευθυνθεί προς την γιαγιά της από την Κύπρο.

«Γιαγιά ναμπου κάμεις; Ξέρεις εν μιλώ κυπριακά, μόνον περιπάιζω τα», της είπε και ο κόσμος χειροκρότησε.

Σε συνέντευξή της με αφορμή την παρουσία της στα 18α βραβεία Madame Figaro 2023 η νεαρή τραγουδίστρια μίλησε για την Κύπρο: «αισθάνομαι ότι είναι σπίτι η Κύπρος κάθε φορά που πατάω το πόδι μου στη Λεμεσό, στην αυλή της γιαγιάς, στο μπαλκόνι του ξαδέρφου μου, στο μόλο και στην παλιά πόλη, στο δεξί τιμόνι. Έχω αναμνήσεις από όλα μου τα παιδικά -ζεστά!- καλοκαίρια στο νησί. Δε μπορώ να διακρίνω στοιχεία μεμονωμένα από εκεί διότι είναι ενσωματωμένα όλα μέσα μου, είναι εγώ. Οι άνθρωποι, η εγκαρδιότητα και η φιλοξενία τους, η θάλασσα, οι δρόμοι, η γλώσσα, η παράδοση. Αγαπώ τη χώρα μου, είναι βαθύ κομμάτι του εαυτού μου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ