Εκατομμύρια υποψήφιοι για τις πιο απαιτητικές εξετάσεις στον κόσμο

13 εκατομμύρια οι υποψήφιοι στην Κίνα για τις «Gaokao».

Article featured image
Article featured image

Περισσότεροι από 13 εκατ. μαθητές συμμετείχαν στις εξετάσεις, διεκδικώντας μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Κίνας. Οι εξετάσεις «gaokao» διήρκησαν δύο ημέρες.

Οι συμμετέχοντας άγγιξαν τα 13,9 εκατ., που αποτελεί το μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί στα χρονικά. Οι μαθητές προετοιμάζονται επί χρόνια, καθώς μόνο πετυχαίνοντας μια υψηλή βαθμολογία στις gaokao», μπορούν να περάσουν σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας.

Φέτος οι εξετάσεις διεξήχθησαν σε κλίμα αυξημένης αβεβαιότητας, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας έχει επιβραδυνθεί, ενώ εκατομμύρια απόφοιτοι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά.

Οι πιο απαιτητικές εξετάσεις στον κόσμο

Οι υποψήφιοι εξετάζονται στην Κινεζική Λογοτεχνία, τα Μαθηματικά, τα Αγγλικά, τη Φυσική, τη Χημεία, την Πολιτική και την Ιστορία. Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ είναι οι πιο απαιτητικές και ανταγωνιστικές εξετάσεις στον κόσμο.

Την πρώτη μέρα των εξετάσεων, εκατοντάδες χιλιάδες γονείς περίμεναν αγχωμένοι έξω από τα εξεταστικά κέντρα. Πολλοί, μάλιστα, επέλεξαν να φορέσουν ρούχα σε κόκκινο χρώμα, που για τους Κινέζους συμβολίζει τη νίκη. Άλλοι κρατούσαν ήλιους, που συμβολίζουν ακαδημαϊκή επιτυχία.

Πολλοί διάσημοι έσπευσαν να ευχηθούν καλή επιτυχία στους υποψήφιους, συμπεριλαμβανομένου του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

«Θέλω να πω καλή τύχη σε όλους τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις. Έχετε δουλέψει τόσο σκληρά. Jin Bang Ti Ming!» ανέφερε σε βιντεάκι που ανέβασε στο Weibo, όπου έχει περισσότερους από 10 εκατ. ακόλουθους.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ