Μυστήριο με έξι θανάτους ενοίκων σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ταϊλάνδης

Το φαγητό τους βρέθηκε ανέγγιχτο, αλλά είχαν χρησιμοποιηθεί έξι φλιτζάνια.

Article featured image
Article featured image

Τρεις γυναίκες και τρεις άντρες, ηλικίας 37-56 ετών, βρέθηκαν νεκροί στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan της Μπανγκόκ, ενώ στον καφέ τους εντοπίστηκε κυάνιο.

Όλα τα θύματα ήταν ξένοι υπήκοοι, οι τέσσερις από το Βιετνάμ και οι δύο από τις ΗΠΑ, με βιετναμέζικη καταγωγή. Και οι έξι, που αποτελούσαν μία παρέα και είχαν έρθει στο ξενοδοχείο στις 13 και 14 Ιουλίου, έμεναν σε ξεχωριστά δωμάτια, σύμφωνα με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.

Σε συνέντευξη Τύπου, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στη σουίτα βρέθηκε κυανίδιο στην τσαγέρα και στα φλιτζάνια με τα οποία είχαν πιει τσάι. Δεν υπήρχαν ίχνη πάλης. Οι τέσσερις βρέθηκαν νεκροί γύρω από την τραπεζαρία και οι άλλοι δύο στην κρεβατοκάμαρα. Όλα τους τα πράγματα ήταν στις βαλίτσες, οι οποίες ήταν έτοιμες για να τις κατεβάσει το προσωπικό στη ρεσεψιόν. Το γεγονός ότι δεν ήταν όλα τα πτώματα στο ίδιο μέρος δεικνύει ότι δεν κατανάλωσαν εν γνώσει τους δηλητήριο και δεν ανέμεναν τον θάνατό τους, δήλωσε ο διοικητής του γραφείου της μητροπολιτικής αστυνομίας Θίτι Σενγκσαγουάν.

2024-07-17T064431Z_1677183360_RC2TW8AFG4IZ_RTRMADP_3_THAILAND-HOTEL-CASUALTIES-PRESSER.jpg
Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, όπου φαίνονται τα επίμαχα φλυτζάνια, τα θερμός και το σετ τσαγιού, όπως βρέθηκαν στη σουίτα – REUTERS/Chalinee Thirasupa.



Το προσωπικό του ξενοδοχείου είχε φέρει 24 ώρες νωρίτερα στη σουίτα φαγητό, το οποίο βρέθηκε ανέγγιχτο, τσαγέρα, μπουκάλια με καυτό νερό και γάλα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας από τους έξι έβαλε το κυάνιο στην τσαγέρα. Ο δράστης πέθανε και αυτός από το δηλητήριο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι οποίοι φαίνεται να έχουν καταλήξει στον ύποπτο, αλλά δεν ανακοίνωσαν ακόμα λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η αστυνομία αναζητεί ένα ακόμα άτομο, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβανόταν στο γκρουπ, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.

thailand.png
To ανέγγιχτο φαγητό στο δωμάτιο όπου εντοπίστηκαν τα έξι πτώματα / Royal Thai Police via AP



Οι αστυνομικοί βρήκαν τα πτώματα των έξι ανθρώπων μετά από ειδοποίηση από το προσωπικό του ξενοδοχείου γύρω στις 17:30, τοπική ώρα, της Τρίτης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ερευνάται το σενάριο οικονομικής διαφοράς μεταξύ των προσώπων και του δράστη, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως. Σύμφωνα με το BBC δύο από τα έξι θύματα είχαν δανείσει δεκάδες εκατομμύρια μπατ σε κάποιο από τα άλλα θύματα για επενδύσεις (10 εκατομμύρια μπατ ισούνται με 280.000 δολάρια).

Με πληροφορίες από protagon.gr, efsyn.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ