Στη Λεμεσό διοργανώνουν το 1ο Family Pride γιατί νιώθουν ότι μειώνεται η αξία της οικογένειας

Η αλήθεια είναι πως το όλο concept μάς μπέρδεψε και μας προβλημάτισε αρκετά.

Article featured image
Article featured image


Τις τελευταίες ώρες έπεσε στην αντίληψή μας μια πρόσκληση για διοργάνωση του πρώτου Family Pride που θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο, 6 Ιουλίου, στη Λεμεσό και η αλήθεια είναι πως το όλο concept μάς προβλημάτισε, εγείροντας, παράλληλα, διάφορα ερωτήματα.

Πρώτον, προβληματίζει το γεγονός ότι έγινε χρήση της λέξης pride. Κάποιος θα μπορούσε να υποψιαστεί πως η επιλογή της εν λόγω φρασεολογίας (πιθανόν) να γίνεται στο πλαίσιο μιας ψεύτικης αντίδρασης στον μήνα Pride, κατά τη διάρκεια του οποίου έλαβαν χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο –και στην Κύπρο– διάφορες εκδηλώσεις για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Το Pride ωστόσο, αποτελεί σύμβολο για τους αγώνες που δόθηκαν ώστε τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να γίνουν ορατά σε μια κοινωνία που τους άφηνε για χρόνια στην απομόνωση, παλεύοντας –σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και σήμερα– για θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.



Από την άλλη βλέπουμε αυτήν την κίνηση από το Κίνημα Ενεργώ, να μη θέτει ως αρχή του δικού τους pride τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σίγουρα κάποιες από τις διεκδικήσεις τους, όπως, για παράδειγμα, οι επιδοτήσεις για τις πολύτεκνες οικογένειας, η αύξηση του επιδόματος τέκνου ή της μάνας και η στήριξη οικογενειών με παιδιά με νοητική ή άλλη στέρηση, είναι εξαιρετικά σημαντικές, ωστόσο, η αναφορά στο δελτίο Τύπου που κάνει λόγο για «τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που κτυπάει παλαμάκια σε ένα τσίρκο που οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας αναγκάζουν να υποστούμε, μειώνοντας την αξία της οικογένειάς μας», είναι κάπως προβληματική, δημιουργώντας εύλογες (και ίσως άστοχες) συνδέσεις.

Δεύτερον,
προβληματίζει και το γεγονός πως (τυχαία) την ίδια ημέρα, 6 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί ένα αντίστοιχο Family Pride στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια, στην περίπωση της «Ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας Θεσσαλονίκης» - που είναι και η διοργανώτρια- καθίσταται ξεκάθαρο ότι το δικό τους Family Pride γίνεται ως απάντηση στη διεξαγωγή του EuroPride. Μάλιστα στο δελτίο Τύπου τους αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Βάλτε τέλος στην παράνοιά τους, πες τα πράγματά με το όνομά τους. Ο όρος “οικογένεια” είναι μοναδικός».

family-pride-ellada.jpg


Το δελτίο Τύπου του Κινήματος Ενεργώ για το Family Pride στην Κύπρο

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων κτυπάει παλαμάκια σε ένα τσίρκο που οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας αναγκάζουν να υποστούμε, μειώνοντας την αξία της οικογένειας μας.

Ως Κίνημα ΕνΕργώ, αυτό δεν το ανεχόμαστε άλλο και όπως κάναμε τόσα χρόνια, συνεχίζουμε, και σήμερα να στεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε πλάϊ στην κάθε οικογένεια και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας καθώς και οργανωμένα σύνολα να στηρίξουν την εκδήλωση αυτή.

Ζούμε σε μια εποχή όπου κατακλυζόμαστε με ψεύτικα πρότυπα μέσα απο όλα τα ΜΜΕ και social media, τα οποία επηρεάζουν αντιλήψεις, σκέψεις και συνήθειες.

Κάποιοι ηθελημένα αναγκάζουν τα παιδιά μας να μεγαλώνουν έχοντας ασήμαντες προτεραιότητες και ψεύτικες ανάγκες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Απαιτούμε απο το κράτος να αγκαλιάζει τις οικογένειες μας και να αφουγκραστεί αλλά και να δώσει λύσεις στα όποια προβλήματα.

Απαιτουμε:

-Κρατική βοήθεια για τη μόρφωση των παιδιών μας

-Απαιτούμε επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και πετρελαίου θέρμασνσης για τις πολύτεκνες οικογένειες

-Απαιτούμε κίνητρα και κρατική βοήθεια για αύξηση του επιδόματος τέκνου αλλά και κίνητρα για το πρώτο και δεύτερο παιδί.

-Απαιτούμε κρατική βοήθεια για στέγαση πολυμελών οικογενειών

-Απαιτούμε αύξηση του επιδόματος μάνας

-Απαιτούμε εκπτώσεις και στα καθημερινά έξοδα

-Απαιτούμε ουσιαστική στήριξη οικογενειών με παιδιά με νοητική ή άλλη στέρηση

-Απαιτούμε απο το κράτος να στηρίξει τις οικογένειες μας για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά. Απαιτούμε απο το κράτος να μη σκορπάει διχόνοια ανάμεσα στους πολίτες αλλά να στέκεται φάρος και οδηγός για την πρόοδο.

Για όλους αυτούς τους λόγους γίνεται το FAMILY PRΙDE, αλλά ο πιο σημαντικός είναι πως:

Έχουμε απαίτηση απο το Κράτος να σταθεί ουσιαστικά δίπλα σε κάθε οικογένεια, ώστε να μεγαλώσουμε παιδιά δυνατά γεμάτα αυτοπεποίθηση και δίψα για ζωή και δημιουργία.

pride.jpg



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ