Αστυνομικός στις ΗΠΑ εκτέλεσε εν ψυχρώ Αφροαμερικανή για μια κατσαρόλα με βραστό νερό

Μέσα στο σπίτι της.

Article featured image
Article featured image

Σάλος έχει ξεσπάσει για μια ακόμα φορά στις ΗΠΑ μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση μιας Αφροαμερικανής γυναίκας μέσα στο σπίτι της από αστυνομικό με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Η 36χρονη γυναίκα -που σύμφωνα με την κόρη της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας- είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία καθώς φοβόταν ότι κάποιος είχε μπει στο σπίτι της. Τα τραγικά λεπτά από τη στιγμή που ο αστυνομικός μπήκε στο σπίτι της γυναίκας μέχρι την εν ψυχρώ εκτέλεσή της με μια σφαίρα στο κεφάλι καταγράφηκαν από την κάμερα που φέρει ο αστυνομικός στη στολή του.

Η νέα εν ψυχρώ δολοφονία συνέβη το πρωί της 6ης Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με το βίντεο της αστυνομίας ο αστυνομικός Σον Γκρέισον συνομιλεί με την 36χρονη Σόνια Μάσεϊ όταν παρατηρεί ότι στα μάτια της κουζίνας ήταν μια κατσαρόλα με βραστό νερό και γι’ αυτό κάλεσε τη γυναίκα να βγάλει την κατσαρόλα για να μην προκληθεί φωτιά.

Στο σημείο αυτό η Μάσεϊ ακούγεται να ρωτάει τους αστυνομικούς γιατί απομακρύνθηκαν από την ίδια λέγοντάς τους «πού πάτε;». «Μακριά από το βραστό νερό» απάντησε ο Γκρέισον γελώντας με τη γυναίκα να του λέει «μακριά από το βραστό νερό; Ω, θα σε μαλώσω/επιπλήξω, στο όνομα του Ιησού».

«Καλύτερα να μην το κάνεις αυτό. Σου ορκίζομαι ότι θα σε πυροβολήσω στο γαμ….νο πρόσωπό σου» φώναξε ο αστυνομικός με τη Μάσεϊ να ψελλίζει «συγγνώμη, συγγνώμη», ενώ ξεκινά να γονατίζει. Παρ’ όλα αυτά, ο αστυνομικός πυροβολεί τρεις φορές με τη μία σφαίρα, όπως αναφέρει ο Guardian, να πετυχαίνει την 36χρονη κάτω από το μάτι και να βγαίνει από το πίσω μέρος του αυχένα της.

Εν συνεχεία ο Γκρέισον, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την πράξη του, ακούγεται να λέει ότι «δεν επρόκειτο να φάει βραστό νερό στο κεφάλι», υποδηλώνοντας ουσιαστικά ότι είχε φοβηθεί ότι η γυναίκα θα του έριχνε το βραστό νερό στο πρόσωπο. Ωστόσο από το βίντεο είναι ξεκάθαρο ότι δεν διατρέχει κανέναν τέτοιο κίνδυνο.


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ.



Μετά από όσα συνέβησαν, ο Γκρέισον συνελήφθη, κατηγορείται για ανθρωποκτονία α’ βαθμού και κρατείται χωρίς εγγύηση μέχρι να ξεκινήσει η δίκη του. Ο ίδιος δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες.

Για τη νέα εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανής από αστυνομικό έκανε παρέμβαση και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Στη δήλωσή του αναφέρει ότι: «Η Σόνια Μάσεϊ ήταν μια αγαπημένη μητέρα, φίλη, κόρη και νεαρή μαύρη γυναίκα που θα έπρεπε να είναι ζωντανή σήμερα. Όταν όλοι μας καλούμε σε βοήθεια, όλοι εμείς οι Αμερικανοί ανεξαρτήτως του ποιοι είμαστε και πού ζούμε, θα πρέπει να το κάνουμε χωρίς να φοβόμαστε για τις ζωές μας. Ο θάνατος της Σόνια από τα χέρια Αμερικανού μάς θυμίζει ότι πολύ συχνά οι μαύροι Αμερικανοί φοβούνται για την ασφάλειά τους με τρόπο που δεν ισχύει για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Η οικογένειά της απαιτεί δικαιοσύνη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ