Κέιτ και Ουίλιαμ προσλαμβάνουν γραμματέα που πρέπει να πληροί ένα απαραίτητο (αλλά σπάνιο) προσόν

Το εν λόγω προσόν έχει, μάλιστα, πολιτικές προεκτάσεις.

Article featured image
Article featured image

Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναζητούν γραμματέα - μια θέση για την οποία χρειάζεται ένα μόνο «απαραίτητο προσόν»: Η γνώση της ουαλικής γλώσσας.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η Κέιτ Μίντλετον έβαλαν αγγελία για πρόσληψη βοηθού ιδιωτικού γραμματέα με αυτό το απαραίτητο προσόν, δηλαδή να μιλά την ουαλική γλώσσα. Η αγγελία δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βρετανική εταιρεία αναζήτησης προσωπικού και προσλήψεων «Odgers Berndtson», η οποία συνεργάζεται στην εύρεση εργαζομένων με τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Οι υποψήφιοι που ευελπιστούν να εργαστούν δίπλα στους γαλαζοαίματους στο παλάτι του Κένσινγκτον θα πρέπει να διαθέτουν ειδική εμπειρία στις κοινότητες της Ουαλίας, την κυβέρνηση και τις υποθέσεις που αφορούν στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με την περιγραφή των απαιτούμενων προσόντων στην αγγελία. Ο νέος ή η νέα γραμματέας που θα προσληφθεί για να εργαστεί κοντά στο μελλοντικό βασιλικό ζεύγος της Γηραιάς Αλβιώνας θα φέρει την ευθύνη της οργάνωσης πολλών από τις δημόσιες υποχρεώσεις του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον σε Ουαλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία.

Η βάση του νέου εργαζόμενου θα είναι το παλάτι του Κένσινγκτον και θα πρέπει να μπορεί να μιλά την ουαλική γλώσσα καθώς «θα συνεισφέρει στη μεγιστοποίηση της επιρροής των βρετανικών ανακτόρων στα τμήματα που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο με ιδιαίτερη προσοχή στην Ουαλία». Εκτός από την άριστη γνώση της ουαλικής γλώσσας (γραπτής και προφορικής), «η θέση απαιτεί εξαιρετικές ικανότητες επικοινωνίας και οργάνωσης, με αποδεδειγμένη ικανότητα στην ανάπτυξη παραγωγικών σχέσεων με ένα ευρύ φάσμα ιδιωτών και θεσμών». Σύμφωνα με την αγγελία, οι αιτήσεις γίνονταν δεκτές μέχρι 19 Ιουλίου, όμως δεν ανέφερε το ύψος του μισθού.

assistantwhales.PNG

«Χλιαρές» οι σχέσεις της Ουαλίας με το Στέμμα εδώ και αιώνες

Η αναζήτηση του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας για γραμματέα που μιλά την ουαλική γλώσσα αντικατοπτρίζει την επιθυμία του ζεύγους των γαλαζοαίματων να ρίξει γέφυρες με τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου των οποίων οι σχέσεις με το Στέμμα είναι «χλιαρές» εδώ και πολλούς αιώνες. Αν και ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει φίλος της Ουαλίας, διαθέτει κατοικία στο Καρμαθενσάιρ, προσπαθεί να μιλά ουαλικά όταν επισκέπτεται την περιοχή - έχει κάνει μαθήματα για μερικές εβδομάδες στο πανεπιστήμιο του Αμπερίστουϊδ - η σχέση του με τους Ουαλούς δεν ήταν πάντα ανέφελη.

Ο τίτλος του Καρόλου «πρίγκιπας της Ουαλίας», τον οποίο κατείχε πριν από τη στέψη του, ανήκε στους πρίγκιπες της Ουαλίας, πριν η Αγγλία κατακτήσει τη χώρα τον 13ο αιώνα. Υπάρχουν φωνές στην Ουαλία που υποστηρίζουν πως ο τίτλος θα πρέπει να επιστραφεί ή να καταργηθεί. Τον Ιούλιο του 1969 πραγματοποιήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ η τελετή ανακήρυξης του Καρόλου σε πρίγκιπα της Ουαλίας στο Κάστρο Caernarfon, στη βορειοδυτική Ουαλία. Η τελετή σημαδεύτηκε από διαδηλώσεις με τους διαδηλωτές να φωνάζουν «Η Ουαλία δεν είναι Βρετανία» ενώ κάποιοι νεαροί πέταξαν αυγά στην άμαξα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, τον Σεπτέμβριο του 2022, ο νέος βασιλιάς Κάρολος απένειμε τους τίτλους του «πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας» στον Ουίλιαμ και στην Κέιτ Μίντλετον. Καθώς το ζευγάρι μετά τον γάμο του είχε ζήσει για ένα διάστημα στο Άνγκλεσι της Ουαλίας, πολλοί στη χώρα τους είδαν με συμπάθεια. Όμως, αρκετοί ήταν εκείνοι που επανέφεραν το θέμα του τίτλου και ζήτησαν να μαζευτούν υπογραφές για την κατάργησή του. Όσοι είναι αντίθετοι με τον τίτλο του «πρίγκιπα της Ουαλίας» υποστηρίζουν πως αυτός «συμβολίζει την καταδυνάστευση των Άγγλων και αποτελεί προσβολή για την Ουαλία».

Η Κέιτ Μίντλετον είναι η νέα πριγκίπισσα της Ουαλίας, μετά την πριγκίπισσα Νταϊάνα.
Η βασίλισσα Καμίλα, μετά τον γάμο της με τον Κάρολο το 2005, αν και είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τον τίτλο δεν το έκανε και προτίμησε αυτόν της δούκισσας της Κορνουάλης. Προφανώς, η Καμίλα δεν ήθελε να προκαλέσει το λαϊκό αίσθημα καθώς η Νταϊάνα υπήρξε μέχρι τον θάνατό της πολύ δημοφιλής ενώ η νέα σύζυγος του Καρόλου ήταν επί χρόνια για τους Βρετανούς το «τρίτο πρόσωπο» στον γάμο του τότε διαδόχου του θρόνου με την «πριγκίπισσα του λαού».

ΠΗΓΗ: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ