Οι Κύπριοι αθλητές που αγωνίζονται σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αλέξανδρε και Νατάσα, είμαστε δίπλα σας!

Article featured image
Article featured image

Ιστορική ημέρα για τα κυπριακά χρώματα είναι η 3η των Ολυμπιακών Αγώνων #Paris2024 αφού για πρώτη φορά θα αγωνιστεί η Κύπρος στην ξιφασκία με τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στους «64», στο Grand Palais - Red Piste, τον Πολωνό Andrian Wojtkowiak, με στόχο την πρόκριση στους 32.

Η διαδικασία του αγώνα περιλαμβάνει αρκετούς γύρους άμεσης εξάλειψης, που κορυφώνονται με τους τελικούς. Ο αγώνας είναι ορισμένος για τις 09:25 τοπική ώρα (10:25 ώρα Κύπρου).

Ο κύριος στόχος του Αλέξανδρου Τοφαλίδη για την Ολυμπιάδα είναι να εκπροσωπήσει την Κύπρο με τιμή και αξιοπρέπεια, ελπίζοντας να κερδίσει ένα μετάλλιο, λέει.

«Θέλω να φύγω από τους αγώνες γνωρίζοντας ότι έδωσα το μέγιστο των προσπαθειών μου. Επιπλέον, στοχεύω να εμπνεύσω άλλους, ιδιαίτερα τη νεότερη γενιά στην Κύπρο, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους», είπε ο Κύπριος ξιφομάχος.



Ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης δηλώνει ότι είναι πλήρως προετοιμασμένος και ενθουσιασμένος να αγωνιστεί και ελπίζει όλοι οι Κύπριοι να τον υποστηρίξουν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. «Μαζί, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα και να φέρουμε περηφάνια στην Κύπρο μας», σημείωσε.

Για να δει από κοντά τις προσπάθειες του Κύπριου ξιφομάχου, έφτασε στο Παρίσι και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Κωνσταντίνος Ταλιώτης.

Στις 13:00 (ώρα Κύπρου) είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν και οι κούρσες της Νατάσας ΛάππαWindsurfing, στα IQFOIL, εάν ο καιρός το επιτρέψει. Είναι προγραμματισμένες πέντε κούρσες.

453156983_1029394685858087_1708427809088924946_n.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ