Αν νομίζεις ότι τα είδες όλα, τύπος στο Σίδνεϊ ενοικιάζει μπαλκόνι 600 ευρώ

Η θέα δώρο.

Article featured image
Article featured image

Η εκτόξευση των τιμών των ενοικίων αγγίζει πλέον ακραία όρια, αγγίζοντας πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ένα παράδειγμα αγγίζει τα όρια του απίστευτου.

Σε δημοφιλή ιστοσελίδα αγγελιών, ιδιοκτήτης διαμερίσματος στο προάστιο Χεϊμάρκετ του Σίδνεϊ, αποφάσισε να θέσει προς ενοικίαση το μπαλκόνι του. Ο χώρος, ο οποίος διαφημίζεται ως «πολύ φωτεινό δωμάτιο», προσφέρεται έναντι του ποσού των 969 δολαρίων Αυστραλίας το μήνα, που αντιστοιχούν σε περίπου 600 ευρώ. Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν την αγγελία, αποτυπώνεται η «πολυτέλεια» του δωματίου: ένα μονό κρεβάτι, ένας καθρέφτης και ένα χαλί κοσμούν το χώρο πάνω σε πλακάκια βεράντας. Η θέα, προφανώς, περιλαμβάνεται.

BAAA.jpg



Για όσους θεωρούν το μπαλκόνι υπερβολικά μικρό, ο ιδιοκτήτης προσφέρει και εναλλακτική: ολόκληρο το διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων, στο οποίο ανήκει και το μπαλκόνι, με μόλις 1.300 δολάρια Αυστραλίας την εβδομάδα (περίπου 800 ευρώ).



Αξίζει να σημειωθεί πως στην τιμή του μπαλκονιού συμπεριλαμβάνονται οι χρεώσεις για ηλεκτρικό και νερό, μια «γενναιόδωρη» προσφορά από τον ιδιοκτήτη.

Η αγγελία, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί ένα ακραίο παράδειγμα της κρίσης στέγης που πλήττει όλο και περισσότερες πόλεις σε παγκόσμιο επίπεδο.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ