Beef ξέσπασε μεταξύ Αναστασιάδη-Αβέρωφ και αυτά είναι τα (μέχρι στιγμής) highlights

Η σκληρή τοποθέτηση του τέως προέδρου της ΚΔ και η ποιητική απάντηση του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Article featured image
Article featured image

Ένα ομολογουμένως αναμενόμενο beef (ελληνιστί, αντιπαράθεση) ξέσπασε τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στους πάλαι ποτέ καλούς φίλους και συνεργάτες, Νίκο Αναστασιάδη και Αβέρωφ Νεοφύτου, με αφορμή τη συνέντευξη του πρώτου στο podcast του ant1live.

Μπορεί οι δύο τους να διατηρούσαν καλές σχέσεις, φαίνεται όμως πως η ήττα του Δημοκρατικού Συναγερμού στις προεδρικές εκλογές με υποψήφιο τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και οι υπόνοιες ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κινούσε «υπογείως» διαδικασίες για εκλογή του στενού συνεργάτη του, Νίκου Χριστοδουλίδη, στάθηκαν η αιτία για τη μεταξύ τους οριστική ρήξη.


Η σκληρή τοποθέτηση Αναστασιάδη και η ποιητική απάντηση του Αβέρωφ

Συγκεκριμένα, όταν ζητήθηκε από τον κ. Αναστασιάδη να σχολιάσει την απαίτηση του κου Νεοφύτου, ο οποίος ζήτησε από τον ίδιο να αποκαλύψει τα όσα συζήτησε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο ξενοδοχείο Peninsula στη Νέα Υόρκη, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Δεν θέλω να ασχολούμαι με πικραμένους. […] Εκείνο που θέλω να πω στον κύριο Νεοφύτου που ερωτά, να ανατρέξει στα ημερολόγιά του, για να θυμηθεί εάν ενημερώθηκε ή όχι, τι ελέχθη και τι δεν ελέχθη στη συνάντηση του Σεπτέμβρη του 2018 στη Νέα Υόρκη».

Για τη στάση του Αβέρωφ Νεοφύτου μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2023 και για την «κατηγορία» ότι ο ίδιος (σ.σ. Αναστασιάδης) δεν τον στήριξε, ο τέως πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων: «Αυτό που με στεναχωρεί είναι αντί να κάμουμε αυτοκριτική γιατί εχάσαμε μια εκλογή, προσπαθούμε να βρούμε ποιος ήταν η αιτία να χάσουμε την εκλογή. […] Εάν ο ίδιος ήταν πιο κοντά στον κόσμο του ΔΗΣΥ, αφουγκραζόταν τα αισθήματα του κόσμου, σήμερα θα ήταν Πρόεδρος. Το γεγονός ότι έκανε δημοσκόπηση και έπαιρνε 6% ήταν λόγος ενθαρρυντικός; […] Δεν μπορεί να κατηγορείς αυτόν που σε στήριξε μέχρι την 1η Κυριακή, επειδή δεν επέλεξε αυτό που επέλεξες εσύ για λόγους εκδίκησης την δεύτερη Κυριακή. Τι κοινό είχε ο κ. Νεοφύτου με το ΑΚΕΛ για να θέλει να το επαναφέρει στην εξουσία;».

Νωρίς το πρωί της Τρίτης ο κος Νεοφύτου απάντησε στον τέως πρόεδρο μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παραθέτοντας στίχους από το ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη «Δεν έφταιγεν ο ίδιος» έγραψε: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε… Τάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος, η ζημιά ήτανε στο ζύγι, πάντα φταίει κάποιος άλλος.

Υ.Γ. Πικραμένοι είναι οι χιλιάδες που σ’ εμπιστεύτηκαν κάποτε. Πικρό είναι το ποτήρι της διχοτόμησης, που κινδυνεύει να το πιει όλος ο Ελληνισμός. Πικρό είναι το ψέμα με τον μπαμπούλα του ΑΚΕΛ. Πικρό θα είναι και το φως της ιστορίας, από το οποίο κανένα σκοτεινό πρόσωπο δεν μπορεί να ξεφύγει».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ