Ανεξέλεκγτη η φωτιά στην Αττική: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Η εικόνα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς αλλάζει συνεχώς. Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ αρκετές περιοχές έχουν εκκενωθεί. Η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένεται να συνδράμει στην κατάσβεση.

Article featured image
Article featured image


Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών σε διάφορα πύρινα μέτωπα στη βορειοανατολική Αττική εν μέσω σφοδρών ανέμων, που δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών, την ώρα που αρκετές περιοχές έχουν εκκενωθεί.

ενα.jpg


δυο.jpg



Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα κυριότερα μέτωπα αυτήν την ώρα είναι μετά τη λίμνη του Μαραθώνα με κατεύθυνση προς τις Αφίδνες, από το Γραμματικό προς τον Μαραθώνα, από τις κορυφές της Πεντέλης με κατεύθυνση προς το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το μέτωπο στη Νέα Μάκρη, ενώ, όπως τόνισε νωρίτερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, βελτιωμένη είναι η εικόνα σε Διόνυσο, Βαρνάβα και Μικροχώρι.

τεσσερα.jpg


τρια.jpg



Στο μεταξύ, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Νέα και Παλαιά Πεντέλη, Πάτημα Χαλανδρίου και Πάτημα Βριλησσίων, με την οδηγία προς τους κατοίκους των περιοχών να κατευθυνθούν προς το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια.

Σε όλα τα μέτωπα επιχειρούν πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πολλά εναέρια μέσα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 685 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 190 οχήματα και 32 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).

πεντε.jpg


εχξι.jpg



Επικοινωνία Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Ελλάδας για αποστολή κυπριακής αποστολής για να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Αττική, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

επτα.jpg



Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, σημειώνεται, «ο Έλληνας Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Ελλάδας για αποστολή κυπριακής αποστολής, για να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Αττική».

οκτω.jpg



Από πλευράς του, προστίθεται, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για όλες τις συντονισμένες ενέργειες, στις οποίες προβαίνουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σύσταση αποστολής και για τη ναύλωση αεροσκάφους, για την άμεση μετάβαση της αποστολής στην Αττική, ούτως ώστε να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο Sigmalive.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ