Δύτες εντόπισαν το ναυάγιο βρετανικού πολεμικού πλοίου που βυθίστηκε στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Το ναυάγιο πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού βυθίστηκε από γερμανική τορπίλη και βρίσκεται 110 χρόνια στον βυθό σε εξαιρετική κατάσταση.

Article featured image
Article featured image

Μια ομάδα Βρετανών δυτών, ύστερα από πολλά χρόνια ερευνών, εντόπισε το ναυάγιο ενός πολεμικού πλοίου στα ανοιχτά της Σκωτίας, το οποίο πιθανολογείται ότι είναι το HMS Hawke, που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι δύτες της ομάδας «Lost in Waters Deep» πιστεύουν ότι βρήκαν το πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού που βυθίστηκε από γερμανική τορπίλη τον Οκτώβριο του 1914. Ο Πολ Ντάουνς, μέλος της ομάδας, χαρακτήρισε την ανακάλυψη ως μοναδική, τονίζοντας πως το ναυάγιο, παρά τα 110 χρόνια στον βυθό, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

navagio_city (1).png



Το HMS Hawke, ένα καταδρομικό πλοίο μήκους 118 μέτρων, είχε βυθιστεί μέσα σε λίγα λεπτά μετά την επίθεση, παρασύροντας στον θάνατο πάνω από 500 μέλη του πληρώματός του. Οι δύτες βρήκαν το πλοίο σε βάθος περίπου 110 μέτρων, γεγονός που συνέβαλε στη διατήρησή του.



Μπορεί να πέρασαν τόσες δεκαετίες, ωστόσο πολλά από τα στοιχεία του πλοίου, όπως τα κανόνια, η γέφυρα και διάφορα χάλκινα αντικείμενα, παραμένουν άθικτα, χάρη στην ποιότητα της κατασκευής του. Παρά την καλή κατάσταση του ναυαγίου, η ανάσυρση του πλοίου κρίνεται δύσκολη χωρίς να υποστεί ζημιές λόγω της παρατεταμένης παραμονής του στο βυθό.

navagio_city.png



Η οργάνωση είχε αφιερώσει χρόνια μελετώντας ιστορικά έγγραφα και ημερολόγια για να προσδιορίσει την τοποθεσία του ναυαγίου. Το Βασιλικό Ναυτικό αναμένεται να εξετάσει τα ευρήματα των δυτών για να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του πλοίου.



ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ