Δεν πέφτει κάτω από τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

Article featured image
Article featured image

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ψηλή θερμοκρασία τη Δευτέρα 19 Αυγούστου εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου.

Η προειδοποίηση αναφέρει ότι από τη 1:00 μ.μ. μέχρι και τις 4:00 μ.μ. η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα σχηματιστούν αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στο εσωτερικό και τα παράλια, ενώ τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή και ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις πρωινές ώρες θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις ή και αραιή ομίχλη κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ την Πέμπτη θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή πτώση παραμένοντας όμως πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ