Η Λευκωσία 2030 παρουσιάζει θεατρικά έργα εμπνευσμένα από την ιστορία της πόλης, γραμμένα από τα παιδιά

Ένα πενθήμερο εργαστήρι θεατρικής συνδημιουργίας για παιδιά θα ξεκινήσει στις 26 Αυγούστου.

Article featured image
Article featured image

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2024 συμμετέχει δυναμικά στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030 και η συνδημιουργία με τα παιδιά αποτελεί βασικό πυλώνα των προσπαθειών της Λευκωσίας. Γι’ αυτό και φέτος το Φεστιβάλ εξελίσσει το εργαστήρι θεατρικής συνδημιουργίας «Εξερευνώντας το Θέατρο», με την υποστήριξη του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.

Το πενθήμερο εργαστήρι θεατρικής συνδημιουργίας για παιδιά 9 - 12 ετών, θα ξεκινήσει στις 26 Αυγούστου 2024 στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας. Η έμπειρη ομάδα του μουσείου θα ξεναγήσει τα παιδιά στις μόνιμες και τις προσωρινές εκθέσεις του, ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν την ιστορία της Λευκωσίας και να «βιώσουν» την πόλη τους μέσα από τα εκθέματα. Περιτριγυρισμένα από τις πλούσιες αυτές ιστορικές συλλογές θα ξεκινήσουν να γράφουν το δικό τους θεατρικό έργο εμπνευσμένα από την ιστορία της πόλης τους.

Τις υπόλοιπες μέρες, 27 – 30 Αυγούστου, τα παιδιά θα βρεθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας όπου, μαζί με επαγγελματίες του θεάτρου, θα έρθουν σε επαφή με τα επαγγέλματα του θεάτρου, θα ολοκληρώσουν το δικό τους «Λευκωσιάτικο» θεατρικό έργο, το οποίο θα σκηνοθετήσουν, θα φωτίσουν και θα ζωντανέψουν πάνω στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας. Θα γράψουν τη δική τους μουσική και στίχους και θα δημιουργήσουν τη δική τους αφίσα. Κι όλα αυτά με θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμούς.

Τη διεξαγωγή του εργαστηρίου έχουν αναλάβει οι Ελένη Αναστασίου (σκηνοθέτρια, θεατρολόγος), Σταύρος Σταύρου (στιχουργός, θεατρικός συγγραφέας, φιλόλογος), Αντρέας Μιχαλόπουλος (συνθέτης, πιανίστας, καθηγητής μουσικής), Σωσάννα Τομάζου (σκηνογράφος, ενδυματολόγος), Ιωάννα Κορδάτου (ηθοποιός), Μύρια Αργυρού (ηθοποιός). Μαζί τους και η ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας: Γιώργος Γ. Παπαγεωργίου (καλλιτεχνικός διευθυντής), Χρίστος Χαραλάμπους (φωτιστής), Σώτος Χαραλάμπους (ηχολήπτης), Νικόλας Προκοπίου (ηχολήπτης) και Αντρέας Σοφοκλέους (λειτουργός παραγωγής).

Πληροφορίες:

  • Κόστος συμμετοχής: €125
  • Το εργαστήρι θεατρικής συνδημιουργίας για παιδιά 9-12 ετών θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά
  • Δηλώσεις συμμετοχής: www.soldoutticketbox.com και από τα καταστήματα STEPHANIS
  • theatre@nicosiamunicipality.org.cy
  • 22797998 (Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 13:00 από την 5η Αυγούστου)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ