«Κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω»

Ο Γιάννης, που κράτησε στην αγκαλιά του τον μικρό Ιωνά, ευχαρίστησε τον κόσμο και τους συναδέλφους του.

Article featured image
Article featured image

Περήφανος που «καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους» δηλώνει ο λιμενικός που συμμετείχε στη διάσωση του βρέφους μεταναστών μόλις 50 ημερών στην Τήλο.

Το 50 ημερών προσφυγόπουλο ήταν εγκλωβισμένο επί τρεις ημέρες σε απόκρημνη περιοχή στην Τήλο και οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με θαλασσινό νερό. Για τη διάσωσή του στήθηκε επιχείρησε και οι διασώστες έδωσαν στο βρέφος το όνομα Ιωνάς.

Ο λιμενικός που κράτησε αγκαλιά το βρέφος μετά τη διάσωση, θέλησε να δώσει τα εύσημα στους συναδέλφους του που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης και σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γιάννης Κουφάκης έγραψε:

«Όσον αφορά τη φωτογραφία με τη διάσωση του μωρού που απ' ότι βλέπω κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα να πω δύο πράγματα και από μέρους μου .. καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα λόγια σας ! Με συγκινείτε και μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μακριά απ' τα παιδιά σου κ τους αγαπημένους σου τόσο καιρό.. τα εύσημα όμως πρέπει να πάνε και στους υπόλοιπους συναδέλφους του πληρώματος μας Γιώργος Καμπουράκης και Νίκο Μουτσακη που κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους! Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο κ τίποτα παραπάνω.. το παν είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ . Σας ευχαριστούμε και πάλι».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ