Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα θεματικά πάρκα στην Κύπρο

Στο νησί μας υπάρχουν περισσότερα από δέκα θεματικά πάρκα και είναι ιδανικά για να έχετε μια εναλλακτική εξόρμηση με τα παιδιά σας.

Article featured image
Article featured image

Οι καλοκαιρινές διακοπές φτάνουν στο τέλος τους, όμως η θερμοκρασία θα συνεχίσει να είναι ιδανική για βόλτες και εξορμήσεις (και) τους επόμενους μήνες. Αν έχεις επιστρέψει από τις διακοπές και θέλεις να περάσεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σου σε μια εναλλακτική εξόρμηση προτείνουμε να επιλέξεις κάποιο από τα θεματικά πάρκα που υπάρχουν στο νησί μας.

Πάρκα όπου θα μπορούν τα παιδιά να περάσουν το χρόνο τους απολαμβάνοντας διαφορετικές δραστηριότητες.

Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο θεματικό πάρκο για εσάς:

23716-sitesdefaultfilescyherbia_1_jfRHPYV.widt.width-800.jpg

CYHERBIA BOTANICAL PARK & LABYRINTH (ΑΥΓΟΡΟΥ)

Το πάθος της κυρίας Μιράντας για τα βότανα την οδήγησε στο να δημιουργήσει το 2012 ένα μοναδικό βοτανικό πάρκο, ιδανικό για όλη την οικογένεια.

Τι θα κάνεις:
Ο χώρος αποτελείται από εννέα υπέροχους θεματικούς βοτανικούς κήπους, που σχηματίζουν το μονοπάτι του διαλογισμού, τον πρώτο και μοναδικό λαβύρινθο 2.000 τ.μ. στην Κύπρο, το δάσος «Γύρος της Κύπρου», του οποίου οι θάμνοι και τα ενδημικά δέντρα σχηματίζουν το νησί της Κύπρου, και το χωριό των Νεράιδων, που χαρίζουν αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες για όλη την οικογένεια.

Πέραν της χαλάρωσης και της ηρεμίας που θα σου προσφέρει ο χώρος, θα μάθεις τα πάντα για τα βότανα, θα παρακολουθήσεις απόσταξη του αιθέριου ελαίου της λεβάντας στο αποστακτήριο, θα πιεις βοτανικό τσάι στην καφετέρια και θα φας σπιτικά φαγητά και γλυκά, ενώ φεύγοντας μπορείς να αγοράσεις αγνά, βιολογικά προϊόντα, όπως διάφορες ποικιλίες τσαγιού και καλλυντικά. Συχνά διοργανώνονται και ειδικά events, festivals και workshops (μπορείς να ενημερώνεσαι γι’ αυτά είτε τηλεφωνικώς είτε μέσα από την ιστοσελίδα του πάρκου).

info
: (99915443) Τ-Κ 09:00-19:00. Όλες οι περιοχές στο πάρκο είναι κατάλληλες για άτομα με αναπηρίες.


maxresdefault_4_y2WJ1Zn.width-800.jpg



CAMEL PARK (ΜΑΖΩΤΟΣ)

Το πάρκο «γεννήθηκε» το 1998 και ξεκίνησε ως αποκλειστικό πάρκο για καμήλες, όμως η αγάπη των ιδιοκτητών για τα ζώα τούς ώθησε να ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες τους και να υποδεχτούν πολλών και διαφόρων ειδών ζωάκια.

Τι θα κάνεις
: Εδώ θα ζήσεις μια πανέμορφη ολοήμερη εμπειρία. Θα συναντήσεις καμήλες, λάμα, πόνι, γαϊδούρια, κατσίκες, στρουθοκάμηλους, καγκουρό κ.ά. Θα κάνεις σαφάρι με τις καμήλες, νιώθοντας λες και διασχίζεις την έρημο Σαχάρα, και θα γνωρίσεις τους «σκανταλιάρηδες» λεμούριους, που έχουν μεγάλη αδυναμία στον… φωτογραφικό φακό. Ακόμη, θα επιδοθείς σε ατελείωτο παιχνίδι, καθώς το πάρκο διαθέτει αίθουσα με παιχνίδια, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, τραμπολίνο κ.ά. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μάλιστα, θα κάνεις δροσιστικές βουτιές στην πισίνα του πάρκου (η πρόσβαση στην πισίνα περιλαμβάνεται στη γενική τιμή εισόδου).

Extra tip:
Για να «καλοπιάσεις» τις καμήλες, κράτα στο χέρι σου χαρούπια και δες τα να… εξαφανίζονται στη στιγμή!

Info
: (24991243) Μαζωτός. Δ-Κ 09:00-19:30.





GOLDEN DONKEYS FARM (ΣΚΑΡΙΝΟΥ)

34490-sitesdefaultfilesdonkey-hero_2rXVJv6.wid.width-800.jpg



Μια οικογενειακή επιχείρηση που στόχο έχει να αναδείξει την κυπριακή παράδοση, αποδίδοντας φόρο τιμής στα χαριτωμένα αυτά θηλαστικά που τα παλαιότερα χρόνια ειδικά ήταν συνυφασμένα με την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού. Σήμερα, είναι η μεγαλύτερη φάρμα εκτροφής γαϊδουριών στην Κύπρο και ένας υπέροχος, ξεχωριστός και άκρως ψυχαγωγικός χώρος για μικρούς και μεγάλους!

Τι θα κάνεις:
Θα γνωρίσεις τα συμπαθή γαϊδουράκια, θα τα ιππεύσεις και θα μάθεις τα πάντα για την ύπαρξή τους. Θα περιηγηθείς στο αγρόκτημα για να δεις από κοντά την αρχαιότερη ελιά στην Κύπρο, τον νερόμυλο και το ελαιοτριβείο και θα επισκεφθείς το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, τα οποία απεικονίζουν Κύπριους τεχνίτες της παλιάς εποχής. Τέλος, μπορείς να αγοράσεις βιολογικά προϊόντα –με βασικό συστατικό παραγωγής το θρεπτικότατο και άκρως ωφέλιμο για την ανθρώπινη υγεία γάλα γαϊδούρας–, όπως σοκολάτα, παγωτό, λικέρ, καλλυντικά και άλλα.

Info
: (70000620) Περιοχή Μέμιλα, Σκαρίνου. Δ-Κ 10:00-18:00 (Τετ & Παρ 10:00-20:00).

62b478a4c8a4436fa02caaaf_65120752_334317470827.width-800.jpg




PAFOS ZOO (ΠΕΓΕΙΑ)

Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Πρόκειται για έναν ζωολογικό κήπο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του για το κοινό τον Σεπτέμβριο του 2003, κατόπιν πρωτοβουλίας του Χρίστου Χριστοφόρου, ο οποίος και αποφάσισε να «μοιραστεί» την προσωπική του συλλογή από πληθώρα πουλιών απ’ όλο τον κόσμο. Σήμερα, ο ζωολογικός κήπος διαθέτει ζώα από κάθε γωνιά της γης, ενώ τα είδη που φιλοξενεί σε παπαγάλους και δηλητηριώδη φίδια είναι από τα πιο εντυπωσιακά στην Ευρώπη.

Τι θα κάνεις
: Θα εξερευνήσεις τον ζωολογικό κήπο, ώστε να ανακαλύψεις νέα είδη ζώων που δεν γνώριζες καν πως υπάρχουν, αλλά και θα θαυμάσεις όσα ήδη γνώριζες, θα δεις επιδείξεις με παπαγάλους και άλλα ζώα και θα παρακολουθήσεις διάφορα άκρως ενημερωτικά ντοκιμαντέρ για τα ζώα που φιλοξενούνται στο πάρκο. Ακόμη, θα δοκιμάσεις το διάσημο οφτό του εστιατορίου Flamingo που βρίσκεται εντός του πάρκου, θα φας απολαυστικό παγωτό, θα επισκεφθείς ένα από τα μουσεία του χώρου, ενώ ακόμη μπορείς να αγοράσεις αναμνηστικά από το μαγαζί με τα σουβενίρ.

Info: (26813852) Δ-Κ 09:00-19:00.

p7040199.width-800.jpg



ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ (ΦΛΑΣΟΥ)

Ένα πολύ ξεχωριστό θεματικό πάρκο, μιας και είναι το μοναδικό υπαίθριο μουσείο αρωματοποιίας στο νησί μας, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στην καρδιά της φύσης, μεταξύ των χωριών Κοράκου και Φλάσου. Είναι ένα έργο μεγάλης κλίμακας, που στόχο έχει να μορφώσει τη νεότερη γενιά, ώστε με έναν διασκεδαστικό και ελκυστικό τρόπο να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες και την ιστορία τους.

Τι θα κάνεις: Θα μάθεις για την ιστορία της κυπριακής αρωματοποιίας από το 5.000 π.Χ. μέχρι σήμερα και θα θαυμάσεις από κοντά το μοναδικό αντίγραφο του αρχαιότερου αποστακτήρα, που χρονολογείται στο 5.000 π.Χ. Ακόμη, θα παρακολουθήσεις τη διαδικασία παραγωγής των αρωμάτων στην αρχαιότητα και θα φτιάξεις και εσύ το δικό σου άρωμα! Επίσης, θα ενημερωθείς για τη χρησιμότητα των βοτάνων, από τη μαγειρική και τη βοτανολογία μέχρι την αρωματοθεραπεία, και θα δεις το παιδί σου να μεταμορφώνεται σε έναν μικρό… Indiana Jones, αφού θα ζήσει από πρώτο χέρι τη δουλειά ενός αρχαιολόγου. Το πάρκο είναι ιδανικό για να περάσεις τη μέρα σου εκεί από το πρωί, καθώς γύρω στις 10 σερβίρεται brunch, ενώ κατά τη 1 το μεσημέρι μπορείς να φας εκεί το μεσημεριανό σου.

Info: (99644237) Φλάσου. Τρ-Κ 09:00- 17:00.


petrides-farm.width-800.jpg


PETRIDES FARM PARK (ΜΑΡΚΙ)

Στο χωριό Μαρκί, λίγο έξω από την πόλη της Λευκωσίας, συναντά κανείς το Petrides Farm Park, μια μεγάλη έκταση γεμάτη πράσινο, οξυγόνο, ζωάκια και πολλούς ειδικά διαμορφωμένους χώρους για παντός είδους ασχολίες και ατελείωτο παιχνίδι.

Τι θα κάνεις:
Θα βολτάρεις στη φάρμα με τους φίλους ή την οικογένειά σου, θα γνωρίσεις τα ζωάκια που φιλοξενούνται στον χώρο, μαθαίνοντας σημαντικές πληροφορίες γι’ αυτά, και θα απολαύσεις το φαγητό σου ή τον καφέ σου, ενώ τα παιδιά σου θα επιδίδονται σε διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες, καθώς το πάρκο διαθέτει, μεταξύ άλλων, γήπεδο φούτσαλ, μπάσκετ και στίβους μάχης. Επίσης, στον χώρο μπορείς να διοργανώσεις αξέχαστα πάρτι γενεθλίων και εκδηλώσεις.

Info: (22525255) Μαρκί. Σ & Κ 16:00-21:00.


Διαβάστε περισσότερα στοCheck In Cyprus


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ