Ανήλικη κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από κληρικό

Η νέα καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας αφορά κληρικό που κατήγγειλε τους μοναχούς της μονής Αββακούμ για εργασιακή εκμετάλλευση.

Article featured image
Article featured image

Η Εκκλησία της Κύπρου πέραν του σκανδάλου της μονής Αββακούμ, για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, έχει πλέον να αντιμετωπίσει άλλο ένα σοβαρό πλήγμα. Αυτό της καταγγελίας ανήλικου κοριτσιού για σεξουαλική παρενόχληση από κληρικό που διακονεί στην μητροπολιτική περιφέρεια Ταμασσού και Ορεινής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το 14χρονο κορίτσι έδωσε οπτικογραφημένη κατάθεση στην παρουσία ειδικών επιστημόνων με βάση στο πρωτόκολλο που εφαρμόζουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Τα αδικήματα φαίνεται να διαπράχθηκαν πριν από ένα χρόνο.

Σημειώνεται πως, ο κληρικός που καταγγέλθηκε για το σοβαρό αδίκημα από την ανήλικη, είναι καταγγέλλων στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ. Όπως μεταδόθηκε από το Σίγμα, με βάση τους ισχυρισμούς της ανήλικης, πρόκειται για ιερωμένο που ενεπλάκη στην υπόθεση των αδικημάτων που διερευνώνται εναντίον των μοναχών της μονής. Ο μοναχός, έχει καταγγείλει άλλη υπόθεση εναντίον των δύο αρχιμανδριτών περί εργασιακής εκμετάλλευσης στη μονή.

Οι καταγγελίες που διερευνώνται από τις αρχές για το σκάνδαλο της μονής Αββακούμ έχουν φτάσει τις 13, ενώ η καταγγελία της ανήλικης για σεξουαλική παρενόχληση διερευνάται ξεχωριστά από τα μέλη της Υποδιεύθυνσης Διερεύνησης Ευάλωτων Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ