Μπάντμιντον αντί των προγαμιαίων σχέσεων προτείνουν στο Χονγκ Κονγκ

Ένας εκπαιδευτικός οδηγός για εφήβους 12 έως 14 ετών που απωθεί το σεξ.

Article featured image
Article featured image

Οι έφηβοι θα πρέπει να παίζουν μπάντμιντον για να περιορίσουν τις σεξουαλικές ορμές και να αποφύγουν το προγαμιαίο σεξ, σύμφωνα με οδηγίες που εξέδωσαν οι εκπαιδευτικές αρχές του Χονγκ Κονγκ.

Ο εκπαιδευτικός οδηγός, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, προτρέπει τα αγόρια και τα κορίτσια να «ελέγχουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες» για να προωθήσουν τις «σωστές» κοινωνικές αξίες.

Το 70σέλιδο έγγραφο, το οποίο θα δοθεί σε παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών, περιλαμβάνει μια ενότητα που συμβουλεύει ένα αγόρι και ένα κορίτσι που μελετούν μαζί να «πάνε να παίξουν μπάντμιντον μαζί σε μια αθλητική αίθουσα» αν νιώσουν σεξουαλική διέγερση.

Μια άλλη ενότητα αναφέρει ότι ένα νεαρό ζευγάρι που είδε ένα άλλο ζευγάρι να εμπλέκεται σε ερωτικές περιπτύξεις θα πρέπει να «αποχωρήσει αμέσως από τον χώρο» και να απολαύσει «την ομορφιά των λουλουδιών και των δέντρων σε ένα πάρκο».

Το έγγραφο προειδοποιεί επίσης τους μαθητές να ντύνονται κατάλληλα και να αποφεύγουν να φορούν «σέξι ρούχα» που μπορεί να προκαλέσουν «οπτική διέγερση».

Το έγγραφο έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τους επικριτές του να το χαρακτηρίζουν ως «αποκομμένο από την πραγματικότητα» και «οπισθοδρομικό». Η Ντορίν Κονγκ, βουλευτής, χαρακτήρισε τις προτάσεις του υπουργείου ως μη ρεαλιστικές.

Ο Γκάρι Τσανγκ, άλλος βουλευτής, υποστήριξε ότι αυτές οι οδηγίες είναι ένα βήμα πίσω για την κοινωνία. «Θέλουμε να οπισθοδρομήσουμε και να επιτρέψουμε σε αυτήν την παρωχημένη σκέψη να επανέλθει και να αποκτήσει ξανά έδαφος;» αναρωτήθηκε.

Η Κριστίν Τσόι, υπουργός Παιδείας του Χονγκ Κονγκ, υπερασπίστηκε τον οδηγό παρά τις αντιδράσεις, λέγοντας ότι στοχεύει να «προστατεύσει» τα παιδιά και να τα προετοιμάσει για μια «σύνθετη κοινωνία και περιβάλλον» όταν μεγαλώσουν.

ΠΗΓΗ: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ