Κλείδωσαν κοριτσάκι σε τουαλέτα αεροσκάφους για να το «συνετίσουν»

Η γιαγιά του παιδιού είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για την ενέργεια αυτή.

Article featured image
Article featured image

Ένα ανησυχητικό περιστατικό από πτήση στην Κίνα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς δύο επιβάτες κλείδωσαν ένα μικρό κορίτσι στην τουαλέτα του αεροσκάφους ως «τιμωρία».

Σύμφωνα με το BBC, δύο γυναίκες, που δεν είχαν σχέση με την ανήλικη, την ανάγκασαν να εισέλθει στην τουαλέτα και την κλείδωσαν μέσα, κατόπιν προτροπής της γιαγιάς της, με σκοπό να την «συνετίσουν».

Το περιστατικό έγινε ευρέως γνωστό όταν μία από τις γυναίκες, η Γκο Τινγκτινγκ, ανάρτησε βίντεο με το συμβάν σε κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το γεγονός έλαβε χώρα στις 24 Αυγούστου, σε πτήση της Juneyao Airlines από τη Γουιγιάνγκ προς τη Σαγκάη. Το μικρό κορίτσι, που ταξίδευε με τη γιαγιά του, άρχισε να κλαίει κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η αεροπορική εταιρεία, σε ανακοίνωση της δύο ημέρες μετά, επιβεβαίωσε ότι η γιαγιά είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για την ενέργεια αυτή.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει μία από τις γυναίκες να λέει στο κορίτσι ότι θα βγει από την τουαλέτα μόνο αν σταματήσει να κλαίει. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το παιδί ήταν ενός έτους, αν και η αεροπορική εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομερείς πληροφορίες.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και έντονες μετά τη δημοσίευση του βίντεο, με πολλούς να καταδικάζουν τις γυναίκες για έλλειψη ενσυναίσθησης και εκφοβισμό του παιδιού.

«Ήθελα απλώς να ηρεμήσω το παιδί και να αφήσω όλους να ξεκουραστούν», έγραψε στο Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok) η Γκο Τινγκτινγκ, η οποία μετά τον καταιγισμό αντιδράσεων έκανε τον λογαριασμό της ιδιωτικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ