Τύπος μπήκε στο σπίτι του και βρήκε άλλον μέσα να το ανακαινίζει

Μην σου τύχει.

Article featured image
Article featured image

Το 1990, ο αιδεσιμότατος Mike Hall αγόρασε ένα σπίτι στο Λούτον και ανακάλυψε περισσότερα από 30 χρόνια αργότερα ότι κάποιος άλλος το είχε πουλήσει χωρίς την άδειά του για τιμή 131.000 λιρών.

Δούλευε στη βόρεια Ουαλία όταν οι γείτονες του σπιτιού του στο Bedfordshire ήρθαν σε επαφή για να του πουν ότι τα φώτα ήταν αναμμένα και κάποιος ήταν μέσα.

Ο Βρετανός κληρικός πήγε οδηγώντας στο Λούτον, μόνο για να ανακαλύψει τον νέο ιδιοκτήτη να κάνει δουλειά στην ταράτσα του σπιτιού, μαζί με την οικογένειά του.

«Δοκίμασα το κλειδί μου στην μπροστινή πόρτα, δεν λειτούργησε και ένας άνδρας μου άνοιξε την μπροστινή πόρτα – και το σοκ όταν είδα το σπίτι εντελώς απογυμνωμένο από έπιπλα, τα πάντα ήταν έξω από το ακίνητο», είπε.

Κάποιος είχε κλέψει την άδεια οδήγησης και την χρησιμοποίησε για να υποδυθεί τον κ. Hall.

Χρησιμοποίησε τις πληροφορίες ενός τραπεζικού λογαριασμού που δημιουργήθηκε στο όνομά του για να εισπράξει τα έσοδα από την πώληση, καθώς και τηλεφωνικές ηχογραφήσεις ενός άνδρα που ισχυριζόταν ότι ήταν ο κ. Hall και έδινε εντολή σε δικηγόρους να πουλήσουν το σπίτι, έδωσε στη δημοσιότητα ραδιοφωνικός σταθμός.

Τελικά τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από δικαστικό αγώνα δύο ετών ο κ. Hall είπε ότι «αποδόθηκε δικαιοσύνη» αφού το όνομά του μπήκε ξανά στον τίτλο του σπιτιού από το Κτηματολόγιο.

Αμέσως μετά τη νίκη στο δικαστήριο, ο κ. Hall κανόνισε να φτιάξει το σπίτι του, ανυπομονώντας για μια νέα αρχή. Ωστόσο δεν πήγαν όλα όπως ήθελε αφού βρήκε την κλειδαριά της πόρτας παραβιασμένη, τις κουρτίνες κλειστές και τα παράθυρα σπασμένα.

Από το εξωτερικό του ακινήτου, μπορούσε να δει φώτα και τηλεόραση αναμμένη στον πρώτο όροφο.

Καταληψίες είχαν καταλάβει (ξανά) την ιδιοκτησία του.

Το σπίτι, το οποίο ήταν άδειο εδώ και μήνες, έμεινε ευάλωτο καθώς προχωρούσε η δικαστική υπόθεση που είχε ξεκινήσει ο αιδεσιμότατος Hall.

Προσπάθησε μάλιστα να χτυπήσει την εξώπορτα για να δει αν θα έβγαινε κανείς.

«Χτύπησα την πόρτα και κανείς δεν απάντησε- προφανώς υπήρχαν άνθρωποι εκεί μέσα. Υπήρχαν σίγουρα κινήσεις ενός ατόμου που μπορούσα να ακούσω. (…) Σε εκείνο το σημείο αποφάσισα να εμπλέξω την αστυνομία».

Αλλά τώρα το ερώτημα για τον αιδεσιμότατο Hall είναι: θα πάρει καθόλου αποζημίωση μετά από αυτό το δεύτερο περιστατικό;

Έχει υπολογίσει ότι έχει προκληθεί ζημιά αξίας περίπου 60.000 λιρών στο σπίτι και αναφέρθηκε ότι η αστυνομία του Bedfordshire τον συμβούλεψε να επιστρέψει στα δικαστήρια για μια προσωρινή διαταγή κατοχής για να καταστεί δυνατή η σύλληψη των δύο ατόμων που πιστεύεται ότι ήταν κατάληψη.

Η αστυνομία του Bedfordshire αρνήθηκε να σχολιάσει καθώς πρόκειται για ζωντανή έρευνα, αλλά επιβεβαίωσε ότι πέντε άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με το περιστατικό, καθώς η έρευνα συνεχίζεται.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ