Εξάχρονο αγόρι που απήχθη από πάρκο το 1951, βρέθηκε μετά από επτά δεκαετίες

Πώς κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του.

Article featured image
Article featured image

Ήταν Φεβρουάριος του 1951, όταν ο 6χρονος τότε Luis Armando Albino έπαιζε σε πάρκο της Καλιφόρνια και τον προσέγγισε μια άγνωστη γυναίκα, τάζοντάς του ότι θα του αγοράσει καραμέλες.

Αντ’ αυτού, η γυναίκα απήγαγε το αγόρι κι εκείνο κατέληξε σε ένα ζευγάρι που τον μεγάλωσε σαν να ήταν δικός τους γιος.

Για περισσότερα από 70 χρόνια, ο Albino παρέμενε αγνοούμενος, αλλά δεν ξεχάστηκε ποτέ από την οικογένειά του και η φωτογραφία του κρεμόταν στα σπίτια των συγγενών. Η μητέρα του πέθανε το 2005, αλλά δεν έχασε ποτέ την ελπίδα ότι ο γιος της ήταν ζωντανός.

Επτά δεκαετίες μετά, χάρη στη βοήθεια ενός διαδικτυακού προγονικού τεστ, παλαιών φωτογραφιών και αποκομμάτων εφημερίδων, ο Albino -συνταξιούχος πυροσβέστης πλέον και βετεράνος του Σώματος Πεζοναυτών που υπηρέτησε στο Βιετνάμ- βρέθηκε από την ανιψιά του.

Μέχρι πριν από αρκετά χρόνια γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του, στις οποίες συμμετείχαν το FBI και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τον περασμένο Ιούνιο, όπως μεταδίδει ο Guardian, ο Albino επανενώθηκε με την οικογένειά του, χάρη στις αδιάκοπες προσπάθειες της ανιψιάς του.

Σε συνέντευξή της στο ειδησεογραφικό συγκρότημα, είπε ότι ο θείος της «με αγκάλιασε και μου είπε “ευχαριστώ που με βρήκες” και μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο».



Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Η πρώτη ιδέα ότι ο θείος της μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός ήρθε το 2020, όταν, «έτσι για πλάκα», είπε η Alequin, έκανε ένα online τεστ DNA. Έδειξε 22% ταύτιση με έναν άνδρα που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο θείος της. Μια περαιτέρω αναζήτηση εκείνη την εποχή δεν έδωσε καμία απάντηση ή οποιαδήποτε απάντηση από εκείνον, είπε.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η ίδια και οι κόρες της άρχισαν να ψάχνουν ξανά. Σε μια επίσκεψη στη δημόσια βιβλιοθήκη του Όκλαντ κοίταξε σε μικροφίλμ άρθρα της Tribune -μεταξύ των οποίων και ένα που είχε φωτογραφία του Luis και του Roger- το οποίο την έπεισε ότι βρισκόταν στον σωστό δρόμο. Πήγε στην αστυνομία του Όκλαντ την ίδια μέρα.

Οι ερευνητές συμφώνησαν τελικά ότι το νέο στοιχείο ήταν ουσιαστικό και άνοιξε εκ νέου η υπόθεση εξαφάνισης. Η αστυνομία του Όκλαντ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η υπόθεση εξαφάνισης έκλεισε, αλλά η ίδια και το FBI θεωρούσαν ότι η έρευνα για την απαγωγή εξακολουθούσε να είναι ανοιχτή.

Ο Luis εντοπίστηκε στην ανατολική ακτή και έδωσε δείγμα DNA, όπως και η αδελφή του, η μητέρα του Alequin. Στις 20 Ιουνίου, οι ερευνητές πήγαν στο σπίτι της μητέρας της και είπαν ότι ο θείος της είχε βρεθεί.

«Δεν αρχίσαμε να κλαίμε παρά μόνο όταν έφυγαν οι ερευνητές», δήλωσε η Alequin. «Άρπαξα τα χέρια της μητέρας μου και της είπα: ‘Τον βρήκαμε’. Ήμουν εκστασιασμένη».

Στις 24 Ιουνίου, με τη βοήθεια του FBI, ο Albino ήρθε στο Όκλαντ με μέλη της οικογένειάς του και συναντήθηκε με την Alequin, τη μητέρα της και άλλους συγγενείς.

Με πληροφορίες από news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ