Αυτόν διόρισε στη θέση του Γενικού Ελεγκτή ο Πρόεδρος

Μετά την παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε τον διάδοχό του.

Article featured image
Article featured image

Τον διορισμό του Ανδρέα Παπακωνσταντίνου στη θέση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, μετά την παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη αποφάσισε ​ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι η πράξη διορισμού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, στις 8:30πμ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η πείρα και τα προσόντα του κ. Παπακωνσταντίνου, ως Εγκεκριμένου Ελεγκτή και Εγκεκριμένου Εσωτερικού Ελεγκτή, αλλά και η εμπειρία του, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποτελούν εχέγγυα για την επιτέλεση των σημαντικών καθηκόντων που του ανατίθενται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι ο ρόλος, το έργο και ο ίδιος ο θεσμός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι εξαιρετικής σημασίας ως προς τη διασφάλιση της διαφάνειας, του δημόσιου απολογισμού, της πάταξης της διαφθοράς και της προάσπισης της χρηστής διοίκησης.

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας σε μια περίοδο που θα κληθεί να στηρίξει και να συμβάλει καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας όπως προωθείται μέσα από το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη που, μεταξύ άλλων, προνοεί τη σύσταση Ελεγκτικού Συνεδρίου», προστίθεται.

ANDREAS_PAPAKONSTANTINOU.width-750.jpg



Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου είναι κάτοχος πτυχίου BA Accounting, Finance and Economics, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει επίσης πτυχίο στην Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία.




Η αντίδραση Οδυσσέα στον διορισμό Παπακωνσταντίνου

Ο Οδυσσέα Μιχαηλίδης συνεχάρη μέσω ανάρτησής του τον νέο Γενικό Ελεγκτή. Συγκεκριμένα, «συγχαρητήρια στον νέο Γενικό Ελεγκτή. Αναλαμβάνει ένα δύσκολο ρόλο. Το προσωπικό είναι εξαιρετικό και μπορεί να τον βοηθήσει να πετύχει στο έργο του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία για το καλό του τόπου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ