Νεαρός (στην Κύπρο) μπήκε για επέμβαση στο δεξί του γόνατο και βγήκε εγχειρισμένος στο αριστερό

Η είδηση δεν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», νεαρός που επιθυμούσε να ενταχθεί στις Ειδικές Δυνάμεις και υπέφερε από πόνο στο δεξί του γόνατο, μετά από επίσκεψη σε γιατρό, κατέληξε εγχειρισμένος στο αριστερό του γόνατο με την υπόθεση να έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και τον νεαρό να ενάγει τόσο τον γιατρό και το νοσοκομείο, αλλά και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας αφού οι προσφερόμενες υπηρεσίες έγιναν μέσω του Γενικού Συστήματος Υγείας.


Το ιστορικό της υπόθεσης


Όπως μεταδίδεται στο δημοσίευμα, η αγωγή που κατέθεσε ο νεαρός (ενάγων) εναντίον γιατρού και νοσηλευτηρίου, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο γιατρός, μετά από ακτινοδιαγνωστική εξέταση, έκρινε ότι ο ασθενής έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση για διόρθωση ρήξης του έσω μηνίσκου του δεξιού γόνατος. Αναφέρεται περαιτέρω, ότι το χειρουργείο έγινε εν τέλει στις 30 Μαρτίου 2023, ωστόσο, δεν αφορούσε το δεξί γόνατο, αλλά το αριστερό - για το οποίο ο ίδιος ουδέποτε συγκατατέθηκε να εγχειριστεί. Σύμφωνα με την αγωγή, ο νεαρός αφού αντελήφθη τι έγινε διαμαρτυρήθηκε στο παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς και στον ίδιο τον εναγόμενο, ο οποίος παραδέχθηκε το λάθος του και προέτρεψε τον ενάγοντα να υποβληθεί σε σύντομη ημερομηνία σε δεύτερη επέμβαση, αυτήν τη φορά στο δεξί γόνατο. Ο ίδιος, όμως, έχοντας πλέον χάσει την εμπιστοσύνη του στον εν λόγω γιατρό, επισκέφθηκε άλλο ιατρό της ίδιας ειδικότητας, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με την αγωγή, «ενημέρωσε τον ασθενή ότι ούτε το δεξί του γόνατο χρειαζόταν επέμβαση».


Τι προτάσσει προς υπεράσπισή του ο γιατρός


Στην αναφορά υπεράσπισης του, ο γιατρός, (εναγόμενος) υποστήριξε, ότι ο ασθενής τον επισκέφθηκε με πόνο στο δεξί γόνατο. Σε κλινική εξέταση διαπίστωσε «άλγος στο έσω διαμέρισμα δεξιού γόνατος με πιθανή διάγνωση ρήξη του έσω μηνίσκου και /ή χονδροπάθεια και/ή σύνδρομο έσω υμενικής πτυχής». Μετά την κλινική εξέταση ο γιατρός συνέστησε μαγνητική τομογραφία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν κατέδειξε σοβαρή βλάβη στο δεξί γόνατο».

Μερικές ημέρες αργότερα, ο ασθενής επισκέφθηκε με τα ίδια συμπτώματα τον γιατρό, ο οποίος με βάση τα όσα είχε στη διάθεσή του τη δεδομένη στιγμή συνέστησε τη διενέργεια αρθροσκόπησης δεξιού γόνατος για διαγνωστικούς και/ή θεραπευτικούς λόγους. Σύμφωνα με τον γιατρό, ο ασθενής συναίνεσε και υπεβλήθη σε προεγχειρητικό έλεγχο και άλλες εξετάσεις και προγραμματίστηκε επέμβαση για αρθροσκόπηση.

«Κατά ή περί την 30/3/2023 ο ενάγοντας μεταφέρθηκε στη χειρουργική αίθουσα και υπό γενική αναισθησία υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση αριστερού γόνατος. Κατά την επέμβαση διαπιστώθηκε πρόβλημα στο αριστερό γόνατο και/ή χονδρική βλάβη του έσω μηριαίου κονδύλου και/ή χονδροπάθεια των κνημιαίων κονδύλων και/ή ρήξη σώματος του έξω μηνίσκου, εικόνα που ταυτιζόταν με την κλινική εξέταση και/η εμμένων και/ή παρατεταμένο άλγος, για το οποίο παραπονείτο ο ασθενής στο δεξί γόνατο και για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε έξω μερική μηνισκεκτομή και/ή ομαλοποίηση της χονδροπάθειας και/ή θεραπεύθηκαν τα προαναφερόμενα ευρήματα».

Ο γιατρός, προς υπεράσπισή του, προβάλλει το γεγονός ότι από την επέμβαση στο αριστερό γόνατο ο ασθενής δεν υπέστη κάποια βλάβη, αντιθέτως, δόθηκε θεραπεία σε πρόβλημα το οποίο υπήρχε. Επίσης ισχυρίστηκε ότι η χειρουργική επέμβαση στο αριστερό γόνατο ήταν επιβεβλημένη και/ή αναγκαία ή απαραίτητη.

Το νοσηλευτήριο, από πλευράς του, στην πραγματικότητα υποστηρίζει ότι ο γιατρός είναι αυτοεργοδοτούμενος και χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του ως συνεργάτης.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ