Ο πατέρας του Θανάση Νικολάου, 19 χρόνια μετά τη δολοφονία του παιδιού του, μιλά για πρώτη φορά

«Ήρθαμε από το εξωτερικό, φέραμε τέσσερα παιδιά. Στείλαμε τον έναν στον στρατό, στείλαμε τον δεύτερο, τον Θανάση, και στους τρεις μήνες μάς τον έφεραν σε ένα άσπρο φέρετρο». [BINTEO]

Article featured image
Article featured image

Ο πατέρας του Θανάση Νικολάου παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια σιωπηλός, αφήνοντας το δύσκολο έργο της δημόσιας έκθεσης και διεκδίκησης στη σύζυγό του, Ανδριάνα, η οποία έγινε το σύμβολο ενός τεράστιου αγώνα. Ο κ. Χαράλαμπος, 19 χρόνια μετά τη δολοφονία του παιδιού του -που επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί ως αυτοκτονία- έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Μεσημέρι και κάτι» και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μιχάλαρο.

«Ήρθαμε από το εξωτερικό, φέραμε τέσσερα παιδιά. Στείλαμε τον έναν στον στρατό, στείλαμε τον δεύτερο τον Θανάση και στους τρεις μήνες μάς τον έφεραν σε ένα άσπρο φέρετρο».

Ο κ. Χαράλαμπος αναφέρθηκε, επίσης, στον τρόπο – από τις πρώτες κιόλας στιγμές – χειρισμού της υπόθεσης από τις Αρχές, οι οποίες έσπευσαν να αποδώσουν τον θάνατο του 26χρονου τότε φαντάρου σε αυτοκτονία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι επιχείρησαν να τους ρίξουν στάχτη στα μάτια.

«Δεν κουράστηκα να αγωνίζομαι… γνωρίζαμε ποιο ήταν το παιδί μας. Προσπάθησαν να καλύψουν το έγκλημα. Η γυναίκα μου φώναζε από την πρώτη στιγμή “εσκοτώσαν μου τον και εφέραν μου τον”. Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

«Δυστυχώς από την πρώτη εβδομάδα είχαμε μπροστά μας έναν βράχο που δεν μπορούσαμε να κτυπήσουμε. Τη Νομική Υπηρεσία. Ακόμα μέχρι την τελευταία μέρα της θανατικής ανάκρισης επέμενε στο Δικαστήριο και παρότρυνε τη Δικαστή να βγάλει ανοικτό πόρισμα και να μην αποδώσει αιτία θανάτου. Αυτή ήταν η Νομική Υπηρεσία και αυτή η κυρία που ήταν εκεί, μάς χειριζότανε ωσάν να ήμασταν εμείς οι δολοφόνοι… Ήταν όλα απαράδεκτα γι’ αυτό εγώ τα έχω με τη Γενική Εισαγγελέα. Αυτοί έχουν όλο το φταίξιμο της υπόθεσής μας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τρίτη θανατική ανάκριση, την οποία η άλλη πλευρά προσπαθεί να ακυρώσει, είπε: «Όπως μας λένε οι δικηγόροι μας αυτό που γίνεται τώρα είναι παράνομο. Αυτό που κάνει ο Σταυριανός είναι παράνομο.. το λέω δημοσίως ότι έχει πίσω του τη Γενική Εισαγγελία», είπε τονίζοντας ότι «αυτοί γνωρίζουν ποιοι είναι οι δολοφόνοι».

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τα άλλα παιδιά του κόσμου που θα πάνε στον στρατό. Δυστυχώς φθάσαμε σε έναν καιρό που δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν.. ποιον να εμπιστευτώ την Αστυνομία;», κατέληξε ο κ.Χαράλαμπος Νικολάου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ