Έχεις κι εσύ ελιά σ’ αυτό το σημείο;

Στον εξωτερικό καρπό, λίγο πάνω από το σημείο της άρθρωσης με το χέρι.

Article featured image
Article featured image

Μετά από κάθε καλοκαίρι, συνήθως τα άτομα με πιο ανοιχτόχρωμα δέρμα, εντοπίζουν πάνω σε διάφορα σημεία του σώματός τους ελιές που προηγουμένως δεν είχαν. Και αυτό είναι αποτέλεσμά της έκθεσής τους στον ήλιο.

Άλλο ένα κοινό που έχουν μεταξύ τους οι επιρρεπείς στην ηλιακή ακτινοβολία, είναι μία συγκεκριμένη ελιά, που εκατομμύρια άνθρωποι φαίνεται να βγάζουν στο ίδιο σημείο, όπως γράφει το LabBible. Συγκεκριμένα, η ελιά που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον εξωτερικό καρπό, λίγο πάνω από το σημείο της άρθρωσης με το χέρι.

Γιατί είναι συνηθισμένη αυτή η ελιά

Για να καταλάβουμε το φαινόμενο, πρέπει να καταλάβουμε πρώτα πως οι ελιές και οι φακίδες είναι στην ουσία σημεία με υψηλές συγκεντρώσεις μελανίνης, της ουσίας που δίνει στο δέρμα σκούρο χρώμα.

Αυτή η αντίδραση προκαλείται από την έκθεση σε συνεχή ακτινοβολία, και ως επί το πλείστον είναι ομοιογενής, το λεγόμενο «μαύρισμα», αλλά μερικές περιοχές υπερενεργοποιούνται, παράγοντας υπερβολικές ποσότητες μελανίνης, που γίνονται ελιές και φακίδες.

Γιατί όμως αυτή η ελιά στον καρπό είναι τόσο κοινή. Πολύ απλά, επειδή εκείνο το σημείο, όλη τη διάρκεια του χρόνου, έχει ίσως τη λιγότερη προστασία από τον ίδιο. Το καλοκαίρι είναι φυσιολογικό ο καρπός μας να βλέπει ήλιο, με τα αμάνικα φανελάκια και την ποσότητα της ηλιοφάνειας. Είναι επίσης ένα σημείο που σπάνια καλύπτουμε με αντηλιακό, αφού δίνουμε προτεραιότητα στο πρόσωπο, τον κορμό και μέχρι τους πήχεις.

Αλλά και τον χειμώνα, τα περισσότερα ρούχα δεν το καλύπτουν επαρκώς, και έτσι καταλήγει να εκτίθεται στον ήλιο πολύ περισσότερο από άλλα σημεία.

Πηγή: reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ