Συγγραφέας προκάλεσε αντιδράσεις επειδή έγραψε 120 βιβλία μέσω AI, αλλά ο ίδιος λέει ότι τον παρεξήγησαν

Μέσα σε δύο χρόνια έγραψε πάνω από 120 βιβλία, ολοκληρώνοντας μερικά εξ αυτών σε μόλις τέσσερις ώρες.

Article featured image
Article featured image

Ο Tim Boucher είναι ένας πολυγραφότατος συγγραφέας, ο οποίος σε μόλις δύο χρόνια έχει γράψει πάνω από 120 βιβλία, ολοκληρώνοντας μερικά από αυτά σε μόλις τέσσερις ώρες. Το μυστικό του όπλο είναι η τεχνητή νοημοσύνη.

Τα βιβλία του Boucher έχουν μια ασυνήθιστη μορφή, περιλαμβάνοντας 40 έως 120 εικόνες που έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια ΑΙ, καθώς και 2.000 έως 5.000 λέξεις – οι περισσότερες από αυτές έχουν δημιουργηθεί από συνομιλίες με chatbots, όπως το Claude και το ChatGPT.

aiauthor.png



Ως τεχνολόγος και καλλιτέχνης, ο Boucher βλέπει τα βιβλία του ως έναν τρόπο να κριτικάρει την τεχνολογία και να εξερευνήσει ένα νέο είδος αφήγησης. «Τα βιβλία μου επιτρέπουν στα μοντέλα ΑΙ να μιλήσουν από μόνα τους, σχεδόν όπως η ιδέα ενός αναξιόπιστου αφηγητή στη λογοτεχνία», ανέφερε στο Business Insider.

«Είναι ενδιαφέρον ότι τα μοντέλα κάνουν λάθη, είναι ασυνεπή και έχουν ελλιπείς ικανότητες. Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω αυτά τα στοιχεία ως μοχλό για να ανοίξω μια νέα μορφή αφήγησης».

Ωστόσο, αυτό που ο Boucher βλέπει ως δημιουργική εξερεύνηση, πολλοί άλλοι το βλέπουν ως κλοπή.

Ένα πρόσφατο άρθρο του στο The Information προκάλεσε την τελευταία σειρά αντιδράσεων, την οποία ο συγγραφέας αντιμετωπίζει από τότε που άρχισε να συζητά για τη χρήση της ΑΙ. Το άρθρο, με τίτλο «Είμαι συγγραφέας που χρησιμοποιεί περήφανα την ΑΙ για να γράφει τα βιβλία μου», συγκέντρωσε πάνω από χίλια σχόλια στο Threads της Meta, συμπεριλαμβανομένων αρνητικών σχολίων από τον βραβευμένο με Πούλιτζερ Michael Chabon και την κόρη του Έλον Μασκ.


Αντιδράσεις στο διαδίκτυο


Ο Boucher απορρίπτει τις κατηγορίες περί λογοκλοπής ή απάτης. Ισχυρίζεται ότι είναι διαφανής σχετικά με τη χρήση της ΑΙ στο έργο του και έχει γράψει πολλές αναρτήσεις στο ιστολόγιό του εξηγώντας τη δημιουργική διαδικασία του.

«Οι άνθρωποι δεν αντιδρούν αυστηρά με τεχνικούς όρους», είπε, προσθέτοντας ότι το μέλλον της τεχνολογίας θα κριθεί στα δικαστήρια. Εξέφρασε την άποψη ότι οι αγωγές θα ασκήσουν μεγάλη πίεση στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες ΑΙ χρησιμοποιούν αδειοδοτημένα δεδομένα, κάτι που χαρακτήρισε ως «καλό».

«Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι τέλεια και υπάρχουν προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι με τον καιρό θα επιλυθούν», είπε. «Δεν θέλω να περιμένω 20 χρόνια μέχρι να τελειοποιηθεί, ενώ κάποιος άλλος έχει ζήσει όλη την ενδιαφέρουσα φάση της εξερεύνησης».

«Προτιμώ να πάω στη "Δύση" νωρίς και να ανοίξω ένα σαλούν παρά να χάσω την ευκαιρία να πειραματιστώ με την τεχνολογία».

Με πληροφορίες από Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ