Χθες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Freshers Fair 2024

Πρωτοετείς φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μέλη των φοιτητικών ενώσεων του πανεπιστημίου της και να μάθουν όσα χρειάζεται για την πόλη διαμονής τους.

Article featured image
Article featured image

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 5 Σεπτεμβρίου 2024, το Freshers Fair 2024 στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Global Education και την ΕΦΕΚ ΗΒ με την συμμετοχή 22 Greek and Cypriot Societies που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν από κοντά οι πρωτοετείς φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου, τα μέλη του των φοιτητικών ενώσεων του πανεπιστημίου τους και να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για την νέα πόλη διαμονής τους.

γενική άποψη απο ακροατήριο .jpg



Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της κας Δέσπως Χαραλάμπους, Marketing Manager της Global Education, και την παρουσίαση του προγράμματος. Ακολούθησαν τιμητικές ομιλίες από τον κ. Ben Rawlings, Ύπατο Αρμοστή του ΗΒ στην Κύπρο, και την κα Κλειώ Σαββίδου, Ανώτερη Λειτουργός Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Σημαντικές ήταν επίσης οι τοποθετήσεις του κ. Λοΐζου Κωνσταντίνου, Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και του Διευθυντή της Global Education, κ. Κρίς Σωφρονίου, ο οποίος επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των φοιτητών. Τέλος ο πρόεδρος της ΕΦΕΚ ΗΒ, κ. Νικόλας Κακουλλής, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους και τόνισε την υποστήριξη που προσφέρει η οργάνωση στους Κύπριους φοιτητές

το τραπέζι των επίσημων ομιλητών.jpg



Φέτος, η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, σχεδιασμένες ειδικά για τους νέους φοιτητές, με στόχο να τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή και να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν:

  • Η κα Αλεξάνδρα Ζαπίτη και η κα Δέσποινα Ζαντή, Ψυχολόγοι, παρουσίασαν τη θεματολογία "Μετάβαση στον φοιτητικό κόσμο και διαχείριση άγχους".
  • Ο κ. Σταύρος Ηρακλείδης, Σύμβουλος Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης, ανέλυσε τη διαχείριση χρημάτων και τον προϋπολογισμό εξόδων.
  • Ο κ. Δήμος Γεωργιάδης, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΚ ΗΒ, μοιράστηκε τις εμπειρίες του και έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου στο πανεπιστήμιο.

γενική άποψη απο ακροατήριο 1.jpg




Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης ήταν η EY. Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν η Student Letting (www.studentletsuk.com), η μοναδική εταιρεία που εξειδικεύεται στην εύρεση φοιτητικής διαμονής στην Αγγλία, καθώς και η Metropolis Capital Advisors, η οποία παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για φοιτητές, επιχειρήσεις και επενδυτές. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν η City.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ομιλητές, τους συμμετέχοντες, τα κυπριακά φοιτητικά societies, τους υποστηρικτές και τους χορηγούς μας. Η επιτυχία της εκδήλωσης αποδεικνύει τη σημασία της δικτύωσης και της συνεργασίας για την ομαλή μετάβαση των νέων φοιτητών στη φοιτητική ζωή.

Η Global Education παραμένει πάντοτε εδώ για να υποστηρίξει τους φοιτητές σε οποιοδήποτε βήμα χρειαστούν, είτε πρόκειται για φοιτητικά δάνεια, διαμονή, βίζα ή οποιαδήποτε άλλη ανάγκη. Ευχόμαστε σε όλους μια επιτυχημένη και ευχάριστη φοιτητική ζωή!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ