Εξάχρονη ανέβηκε στο ψηλότερο βουνό της Βόρειας Αφρικής

Το κορίτσι ανέβηκε στο Τούμπκαλ στο Μαρόκο για να συγκεντρώσει χρήματα για νοσοκομείο παίδων που της έσωσε τη ζωή.

Article featured image
Article featured image

Ένα εξάχρονο κορίτσι ανέβηκε στο ψηλότερο βουνό της Βόρειας Αφρικής, στο Μαρόκο. Στόχος της ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για το νοσοκομείο που της έσωσε τη ζωή όταν ήταν μωρό.

Η Σέρεν από το Καρμαθενσάιρ της Βρετανίας, είναι το νεότερο κορίτσι που ανέβηκε στο όρος Τούμπκαλ στην οροσειρά του Άτλαντα στο Μαρόκο, όπως είπε ο πατέρας της Γκλιν, που τη συνόδευσε στο εγχείρημά της. Οι δυο τους σχεδιάζουν τώρα να ανέβουν στο Μον Μπλαν, το ψηλότερο βουνό της δυτικής Ευρώπης στις Άλπεις, στο πλαίσιο των προσπαθειών συγκέντρωσης χρημάτων για το Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ.

«Όταν ήμουν μωρό, είχα ένα μεγάλο εξόγκωμα στο λαιμό μου και με βοήθησαν», είπε η Σέρεν. Η Σέρεν και ο πατέρας της πέταξαν για το Μαρόκο στα μέσα Αυγούστου, ταξιδεύοντας από το Μαρακές σε ένα χωριό στο κάτω μέρος της οροσειράς του Άτλαντα. Με τον οδηγό τους, ο Γκλιν είπε ότι έκαναν έναν οκτάωρο περπάτημα σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών μέχρι την κατασκήνωση βάσης στο όρος Τούμπκαλ, όπου πέρασαν τη νύχτα, πριν φύγουν νωρίς το επόμενο πρωί.

eksaxroni-orivasia_city (1).png



Έφτασαν στην κορυφή την επόμενη μέρα, με τον Γκλιν να περιγράφει την εμπειρία ως «μια σκληρή πεζοπορία με στενά μονοπάτια σε ολισθηρό κάθετο έδαφος». «Η ζέστη ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση... αλλά μόλις φτάσαμε στην κορυφή ήταν υπέροχα. Υπήρχαν περίπου 20 άνθρωποι εκεί που είχαν παρακολουθήσει την ιστορία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της έδωσαν ένα μεγάλο χειροκρότημα», είπε.

Η Σέρεν μαζεύει χρήματα για το Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ, το οποίο ο πατέρας της είπε ότι της έσωσε τη ζωή όταν ήταν μικρή, χειρουργώντας την όταν γεννήθηκε πρόωρα και είχε ένα αιμαγγείωμα στον λαιμό της που επηρέαζε τους αεραγωγούς της.

Το 2022, η Σέρεν έγινε το νεότερο άτομο που ολοκλήρωσε την πρόκληση των τριών κορυφών του Ηνωμένου Βασιλείου σε λιγότερο από 48 ώρες.

Ο Γκλιν, δάσκαλος, είναι ερασιτέχνης ορειβάτης, αλλά είπε ότι δεν μπορείς να επιβάλεις στα παιδιά τι θα τους αρέσει: «Έχω και ένα αγόρι και προσπάθησα να το πάρω στα βουνά, αλλά δεν τον ενδιαφέρει - αλλά η Σέρεν το λατρεύει», είπε.

Ερωτηθείσα τι της αρέσει περισσότερο στην αναρρίχηση, η Σέρεν είπε: «Μου αρέσει να περνάω χρόνο με τον μπαμπά μου - και να βλέπω τα ωραία πράγματα όταν βρίσκομαι στην κορυφή του βουνού».




Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ