O πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο μέχρι το 2027 μάλλον θα είναι ο Έλον Μασκ

Ο πλούτος του επιχειρηματία αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 110%.

Article featured image
Article featured image

Ο Έλον Μασκ πρόκειται να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο μέχρι το 2027, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας ομάδας που παρακολουθεί τον παγκόσμιο πλούτο.

Το εύρημα της Informa Connect Academy σχετικά με τον επικεφαλής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, την ιδιωτική εταιρεία πυραύλων SpaceX και την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) προέρχεται από το γεγονός ότι ο πλούτος του Μασκ αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 110%.

Αυτή τη στιγμή επίσης είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με 251 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, καθώς η έκθεση της ακαδημίας για το 2024 Trillion Dollar Club άρχισε να κυκλοφορεί την Παρασκευή.

Τον Έλον Μασκ ακολουθεί ο ιδρυτής του επιχειρηματικού ομίλου Gautam Adani από την Ινδία, ο οποίος εκτιμάται πως θα γίνει ο δεύτερος τρισεκατομμυριούχος. Αυτό φέρεται να συμβαίνει το 2028 εάν ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξής του παραμείνει στο 123%. Ο Jensen Huang, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τεχνολογίας Nvidia, και ο Prajogo Pangestu, ο Ινδονήσιος μεγιστάνας ενέργειας και εξόρυξης, θα μπορούσαν επίσης να γίνουν τρισεκατομμυριούχοι το 2028, εάν διατηρηθούν οι τροχιές ανάπτυξής τους.

Ο Bernard Arnault, το αφεντικό της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton και ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται σε καλό δρόμο να φτάσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια το 2030 – την ίδια χρονιά με τον Mark Zuckerberg, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta.

Ωστόσο, όπως σημείωσε το CNBC, το ερώτημα για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη έχει γοητεύσει το κοινό από τότε που ο κόσμος στέφθηκε τον πρώτο δισεκατομμυριούχο του το 1916. Αυτός ήταν ο Τζον Ροκφέλερ των ΗΠΑ, ο ιδρυτής και τότε μεγαλύτερος μέτοχος της Standard Oil.

Παρά αυτή τη γοητεία, πολλοί ακαδημαϊκοί βλέπουν τη συσσώρευση τεράστιου πλούτου ως κοινωνικό άρρωστο. Μια έκθεση υπολόγισε ότι το πλουσιότερο 1% της ανθρωπότητας ευθύνεται για περισσότερες εκπομπές άνθρακα –πρωταρχικός παράγοντας της συνεχιζόμενης κλιματικής κρίσης– από το φτωχότερο 66%.




Με πληροφορίες από Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ