Ο Mr Greedy εκκολάφθηκε το 1991 μαζί με τη ισόβια σύντροφό του, κυρία Greedy. Και οι δύο έφτασαν στον ζωολογικό κήπο το 1992 και ζευγαρώθηκαν όταν έφτασαν σε αναπαραγωγική ηλικία το 1994, είπε η Kottyan.
Η κυρία Greedy έγινε τώρα ο γηραιότερος εν ζωή πιγκουίνος του ζωολογικού κήπου του Μέριλαντ μετά το θάνατο του συντρόφου της, δήλωσε η οργάνωση την Πέμπτη. Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι η κυρία Greedy καθορίζει η ίδια τι θα ακολουθήσει μέσω της συμπεριφοράς της.
«Εάν δείξει ενδιαφέρον, ο ζωολογικός κήπος θα τη ζευγαρώσει με ένα μόνο αρσενικό στην αποικία ως σύντροφο», ανέφερε η δήλωση του ιδρύματος.
Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι θεωρούνται προστατευόμενο είδος, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον αριθμό τους να μειωθεί δραματικά, ανέφερε η δήλωση από τον ζωολογικό κήπο, ο οποίος άνοιξε για πρώτη φορά το 1876. Οι ψαράδες ανταγωνίζονται τις αποικίες πιγκουίνων για πρόσβαση στην κύρια πηγή τροφής των πλασμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο τα ζώα. Οι πιγκουίνοι είναι επίσης ευάλωτοι στην άγρια φύση, στη ρύπανση των ωκεανών -συμπεριλαμβανομένων των διαρροών από πετρελαιοφόρα- καθώς και στην ενόχληση από τους ανθρώπους στους χώρους φωλιάς τους, επισήμανε ο ζωολογικός κήπος.
Με πληροφορίες από The Guardian