Πέθανε ο Mr Greedy, ο πιγκουίνος που έσωσε το είδος του από εξαφάνιση

Ήταν 33 ετών και ο πατέρας περισσότερων από 200 νεοσσών.

Article featured image
Article featured image

Πέθανε ο αφρικανικός πιγκουίνος του ζωολογικού κήπου της Βαλτιμόρης που βοήθησε να σωθεί το είδος του από την εξαφάνιση, αφήνοντας πίσω του περισσότερους από 200 απογόνους ενώ έζησε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

Το όνομά του ήταν Mr Greedy και υπέστη ευθανασία λόγω προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την ηλικία του. Ήταν 33 ετών, ένας αριθμός πολύ μεγαλύτερος από το μέσο προσδόκιμο ζωής των αφρικανικών πιγκουίνων (18 έτη), όπως ανέφερε ανακοίνωση από τον ζωολογικό κήπο της Βαλτιμόρης, στο Μέριλαντ, όπου ζούσε.

«Αυτό το ένα πουλί ήταν απίστευτα σημαντικό για τη συνέχιση της ύπαρξης αφρικανικών πιγκουίνων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η επιμελήτρια πουλιών και επικεφαλής του προγράμματος του ζωολογικού κήπου του Μέριλαντ, Jen Kottyan. Η Kottyan είπε ότι ο Mr Greedy συνέβαλε στο να γεννήσει 230 απογόνους σε πέντε γενιές, αποτρέποντας την εξαφάνιση ενός είδους που ωστόσο αντιμετωπίζει πραγματικό κίνδυνο να πάψει να υπάρχει μέσα στην επόμενη δεκαετία.



Ο Mr Greedy εκκολάφθηκε το 1991 μαζί με τη ισόβια σύντροφό του, κυρία Greedy.
Και οι δύο έφτασαν στον ζωολογικό κήπο το 1992 και ζευγαρώθηκαν όταν έφτασαν σε αναπαραγωγική ηλικία το 1994, είπε η Kottyan.

Η κυρία Greedy έγινε τώρα ο γηραιότερος εν ζωή πιγκουίνος του ζωολογικού κήπου του Μέριλαντ μετά το θάνατο του συντρόφου της, δήλωσε η οργάνωση την Πέμπτη. Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι η κυρία Greedy καθορίζει η ίδια τι θα ακολουθήσει μέσω της συμπεριφοράς της.

«Εάν δείξει ενδιαφέρον, ο ζωολογικός κήπος θα τη ζευγαρώσει με ένα μόνο αρσενικό στην αποικία ως σύντροφο», ανέφερε η δήλωση του ιδρύματος.

Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι θεωρούνται προστατευόμενο είδος, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον αριθμό τους να μειωθεί δραματικά, ανέφερε η δήλωση από τον ζωολογικό κήπο, ο οποίος άνοιξε για πρώτη φορά το 1876. Οι ψαράδες ανταγωνίζονται τις αποικίες πιγκουίνων για πρόσβαση στην κύρια πηγή τροφής των πλασμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο τα ζώα. Οι πιγκουίνοι είναι επίσης ευάλωτοι στην άγρια ​​φύση, στη ρύπανση των ωκεανών -συμπεριλαμβανομένων των διαρροών από πετρελαιοφόρα- καθώς και στην ενόχληση από τους ανθρώπους στους χώρους φωλιάς τους, επισήμανε ο ζωολογικός κήπος.




Με πληροφορίες από The Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ